In Search For

Faith

Info
Uitgekomen in: 2010
Land van herkomst: Wit Rusland
Label: MALS
Website: http://insearchfor.com/
Tracklist
In To (5:06)
Lady Of The Night (4:21)
Skies In Your Eyes (4:27)
Strangers Again (5:31)
Don't Fall Asleep (10:11)
Departure (0:44)
Angels Arise (5:31)
10000 Years (5:54)
In Search For Faith:
Prelude (2:26)
Ascention (9:49)
Interlude (1:41)
Descending (4:16)
Conclusion (2:17)
Kahanne (Love) (6:05)
Piy Da Dna (bonus nummer)(4:09)
Yann Zhenchak: zang, toetsen, viool
Alexey Bogan: gitaar
Vladimir Ivanov: gitaar
Vladislav Suldzin: zang
Tihon Zolotov: basgitaar
Alexey Zolotov: drums
Met medewerking van

Roman Bogush: fluit op Strangers Again
Sergey Osipov: fluit op Kahanne (Love)
Larisa Simakovich: zang
Ax Vinjhegin: gitaar
Boris Zhenchak: gesproken tekst op In Search For Faith
Faith (2009)

Het debuutalbum “Faith” van het uit Wit Rusland afkomstige In Search For is schitterend verpakt in een mini-lp uitvoering, inclusief binnenhoesje en goed verzorgd cd-boekje.

Wanneer ik een recensie met een dergelijke zin moet beginnen ligt onraad op de loer, met andere woorden dan weet je al hoe de vlag erbij hangt. Inderdaad: slapjes.
Niets ten nadele van dit ijverig musicerende zestal, maar deze eersteling kent nog genoeg uitdagingen voor verbetering.

Om te beginnen klokt dit album bijna vijf kwartier en dat is voor deze vrij ruige muziek en matig geproduceerd album echt te lang. Frontman Vladislav Suldzin ontpopt zich voor het grootste deel als een zanger die zich gemakkelijk kan meten met de tachtigerjaren hardrockzangers. Jongen, doe toch eens wat rustiger aan zoals op bijvoorbeeld Skies In Your Eyes. Op die momenten laat hij immers horen enige potentie qua zang te hebben. Wanneer hij stevig blijft oefenen op de uitspraak van zijn Engels dan komt het best goed. Nieuwsgierig naar zijn uitspraak? Zap dan even door naar het nummer 10000 Years.

Dan hebben we twee gitaristen die er samen af en toe flink de beuk ingooien. Dat is best leuk zolang de heren daar goede afspraken over maken en enige afwisseling betrachten en niet vervallen in een kakofonie van metalen akkoorden. Gooi er ook wat meer fluitspel tussendoor zoals in Strangers Again en Kahanne (Love).

Dieptepunt van deze schijf is wel de passage in Don’t Fall Asleep, waarin Suldzin meent een partijtje te moeten grunten. Niet meer doen graag, want deze zangkunst is slechts voorbehouden aan een paar echte specialisten. Dit nummer doet daardoor overigens wel recht aan de titel…

Ik had de matige productie al even aangestipt. Zang en gitaren zitten veel te ver naar voren in de mix. Drummer Alexey Zolotov zal vast niet tevreden zijn met het resultaat, terwijl zijn bassende broer Tihon zich wel zal afvragen of hij wel heeft meegespeeld.

Wat blijft er dan eigenlijk nog over zal je denken? Een paar lekkere intro’s met leuke toetsenloopjes zoals op Strangers Again. Momenten waarin je hoort dat deze groep meer in huis heeft dan ze hier laten horen. Het is alleen jammer dat het bij wat momenten blijft. Hebben we een nummer als Angels Arise, met een betere opbouw en afgemeten geluid waarin we, weliswaar kort, een leuke toetsensolo horen en het gitaarspel niet uit de bocht giert.

Helaas vertilt In Search For zich ook aan het lange nummer In Search For Faith. Prelude, Interlude en Conclusion zijn daarin zo om te huilen dat er een onsamenhangend stuk overblijft.

Op “Faith” is In Search For duidelijk zoekende naar een eigen geluid en een goede producer. Mocht de groep in staat blijken deze omissies op een tweede album weg te werken dan heb ik er wel vertrouwen in dat het goed komt.

Hans Ravensbergen

Send this to a friend