Judas Wolf

The Forever Road

Info
Uitgekomen in: 2010
Land van herkomst: Nederland
Label: Eigen beheer
Website: www.judaswolf.com
MySpace: www.myspace.com/judaswolf
Tracklist
Gained all (5:07)
The Just Suffer (5:07)
What Would You (5:45)
Conquer Of A New World (5:45)
The Dessert (4:20)
These Walls (4:33)
Collin Burgemeestre: gitaar
Joop Lammerts: drums
Fons Sanders: gitaar en zang
Dion Vermaes: basgitaar

Met medewerking van:
Jelle de koter, Maarten Ijff, Sam Peperkamp en Nancy de Valk: gesproken woorden op Gained All
The Forever Road (2010)
Snakes, Slaves n'Voices demo (2009)

Deze band afkomstig uit Nijmegen, maakt een interessante mix van metal en ‘stoner’. Voor diegenen die de stijl nog niet kennen verwijs ik u graag naar deze omschrijving. De muziek op deze ep wordt vakkundig afgewisseld met heftige gitaar riffs, aangevuld met catchy Arabische invloeden en psychedelica. De band is in 2008 ontstaan en is opgericht door Joop Lammerts en Collin Burgemeestre na een succesvolle jamavond. Ze zochten een bassist en zanger-gitarist bij hun samenwerking, waarna ze flink aan het repeteren gingen. Al een jaar later hebben ze de eerste liveoptredens te pakken, waarvan er één werd opgenomen, hetgeen resulteerde in de demo “Snakes, Slaves n’Voices”. Nog geen twee jaar later werd deze ep in een professionele studio opgenomen.

Openingsnummer Gained All is bijzonder plezierig aan te horen. Heerlijk stuwende bas met daarbij een krassende gitaar maakt het nummer zowel pakkend als experimenteel. De grommende zang van Fon Sanders maakt het nummer licht agressief, maar dan op een prettige manier. Prima begin van de ep.

De zang van Fon Sanders hangt een beetje tussen cleane zang en grunts in. Dat hij wel degelijk goed kan zingen bewijst hij in het semi-akoestische What Would You. Het begint rustig, met akoestische gitaar en het prima stemgeluid van Sanders. Langzamerhand komt er meer elektronica en wat lichte sampling, met op de achtergrond elektrische gitaar, dat samen voor een uniek liedje zorgt. Extra dynamiek krijgen we in het middenstuk, want daar tonen de heren toch erg goed te zijn in het stevige werk.

De twee live uitvoeringen op de ep zijn productioneel niet gelijkwaardig aan de andere vier nummers, hoewel de kwaliteit zeker niet verkeerd is gezien dat hier een band speelt die natuurlijk niet de beschikbaarheid heeft over de allerbeste middelen. De nummers op zich zijn namelijk weer van een aangenaam niveau. Ik zou zeggen, neem ze in een gedegen studio op en zet ze dan op een toekomstig album want dat zal ongetwijfeld meer recht doen aan het eindproduct.

Tenslotte is het nog even waard om het liedje Lime te noemen. Hoewel het niet op deze ep te vinden is, maar wel op de myspace pagina van de band, is het nummer niet te missen. Voor de gitaar liefhebbende lezers van dit medium is het een must om dat eens te beluisteren. Een epos dat je intens hypnotiserend vasthoudt van begin tot eind!

Op naar een volwassen album!

Ruard Veltmaat

Send this to a friend