Keep Rockin

Into The Unknown

Info
Uitgekomen in: 2013
Land van herkomst: Polen
Label: Lynx Music
Website: www.keeprockin.art.pl
Luisteren kan je hier: http://www.youtube.com/user/keeprockinpl?feature=watch
Tracklist
The Leaves (2:45)
Powerless (8:01)
Passing (4:09)
Traces of the Past (4:31)
My Destiny (4:51)
I Was Just Feeling Sorrow (5:21)
Seven Past Midnight (5:51)
The Treason (6:08)
Awakening (4:10)
My Blood – Your Tears (8:32)
Remigiusz Bregier: gitaar
Grzegorz Janicki: toetsen
Janusz Janicki: drums
Aleksander Kruszewski: basgitaar
Piotr Majerski: gitaar
Marcin Wojciechowski: zang

Met medewerking van:
Czarek Bregier: gitaar solo op My Blood – Your Tears
Zbyszek Florek: toetsen op nr. 2, 5, 6 en 9
Into The Unkown (2013)
EP (2012)

Keep Rockin’ is een algemene uitdrukking die vooral populair was in de zeventiger en tachtiger jaren en betekent zoiets als ‘ga door waar je mee bezig was’. Denk hierbij onder andere aan het nummer Rockin’ In The Free World van Neil Young. Een vreselijke naam dus voor een band.

Keep Rockin’ is een Poolse band – opgericht in september 2008 – die meerdere muzieksoorten vermengt tot rock songs. Eind 2010/Begin 2011 ging de band voor het eerst de studio in om opnamen te maken voor een debuutalbum. Tijdens deze opnamen werden ze ondersteund door Zbyszek Florek (Quidam) and Czarek Bregier (After). Deze nummers – overigens in de Poolse taal gezongen – zijn uiteindelijk terecht gekomen op de in 2012 uitgebrachte ‘ep’. In 2013 worden de nummers in het Engels opgenomen voor dit debuutalbum.

De Poolse rock-scene is waarschijnlijk net zo verweven met elkaar als die in Nederland en alle andere landen ter wereld. Het feit dat Florek en Bregier de band dus ondersteunden tijdens hun opnamen is niet zo vreemd. Ook het feit dat een aantal achternamen uit Keep Rockin’ overeenkomt met die uit After kan geen toeval zijn. De muziek van Keep Rockin’ past dan ook prima in deze scene, maar valt ook nergens op. Hun muziek is het beste te typeren als populaire (Poolse) rockmuziek, waarbij het neo-progressieve geluid van Quidam vermengd wordt met de cross-over (populaire) rock van After. Geen origineel nieuw geluid, gewoon doorsnee en mainstream rock muziek die ook op de radio te beluisteren zou kunnen zijn.

Mario van Os


Send this to a friend