King Of Agogik

From A To A

Info
Uitgekomen in: 2011
Land van herkomst: Duitsland
Label: sAUsTARK records
Website: http://www.king-of-agogik.com/
MySpace:
Tracklist
12 B.C. (5:00)
From A ... (21:36)
Moonboys (0:55)
Bongen (4:39)
Capricorn (1:31)
Early Bird And The Edible Dormouse (4:44)
Personal Jungle (6:40)
Free Water (6:05)
"A" Theme (1:08)
Tanks On High Street (4:18)
Blue Tears (2:50)
... To A (11:14)
NOW (6:36)
Ralph Chambers: saxofoon
Michael Elzer: Chapman stick
Gary Farmer: basgitaar
Wendy Hirst: zang
Gernot Jonas: zang
Enno Nilson: toetsen
Hans Jörg Schmitz: drums, toetsen, gitaar, basgitaar, percussie
Alamnda Scapes: zang
Philipp Schmitz: toetsen
Michael Schmoigl: basgitaar
Peter Simon: oboe, fluit
Erik Vaxjö: toetsen
Dago Wilms: gitaar
From A To A (2011)
The Rhythmic Drawing Room (2009)
Aleatorik System (2008)
Membranophonic Experience (2006)

Ik sprong haast een gat in de zwaarbewolkte en asgrijze lucht toen ik het vierde album van King Of Agogik in de bijna volledig milieuvriendelijke digiverpakking uit de promo-enveloppe zag vallen. Ik heb immers een zwak voor deze band, of beter gezegd dit eenmansproject van onze oosterbuur Hans Jörg Schmitz. Uiteraard allereerst vanwege zijn voornaam, nog meer door de fabelachtige functionele drumtechniek van deze man en het meest door de unieke muziek die hij produceert. Mijn recensie van “Aleatorik System” vind ik persoonlijk nog steeds de beste recensie die ik in mijn tot nu toe vierjarige recensiecarrière uit de duim heb gezogen. Daarom heb ik nu nog maar eens gekozen voor een afwijkend format. Want, beste luistervrienden, het raadplegen van een gebruikshandleiding voordat u “From A To A” beluistert, is absoluut een vereiste!

Gebruikershandleiding “From A To A”

Veiligheidsinstructies
Net als voorgaande producten van dit merk wordt het ten strengste afgeraden dit product te consumeren met openstaande ramen en deuren. Houd bij voorkeur de gordijnen dicht. Elk gebruik op andere wijze is voor eigen risico en doet aanspraak op garantie vervallen.

Productgegevens
Op bijgaande zilverkleurige schijf treft u het volgende aan. Dertien afzonderlijke en van elkaar los staande onderdelen die wel een onderling verband hebben. De afzonderlijke onderdelen variëren in omvang van 55 seconden tot meer dan 21 minuten. Over het geheel genomen leeft de fabrikant zich uit op zijn ruim bemeten drumstel (als voorbeeld heeft de fabrikant kosteloos twee leuke filmpjes op YouTube voor algemeen gebruik beschikbaar gesteld). Nee, u hoort dus geen computer gestuurd of enig ander digitaal aangestuurd apparaat. Naast vrijwel niet te doorgronden onderdelen (de fabrikant blijft ze stug ‘composities’ noemen), zijn eenvoudig in het gebruik liggende onderdelen gefabriceerd (niet gecomponeerd dus). Deze zijn door de fabrikant ingehuurde employees, uitzendkrachten en vrijwilligers met behulp van zwarte en witte toetsen voorziene apparaten gefabriceerd. Daarbij werd al dan niet gebruik gemaakt van het gepatenteerde tweevingersysteem. Check het onderdeel From A… maar eens met daarin een verwijzing naar een in 1972 gefabriceerd product uit een ander segment, genaamd Popcorn. Of het onderdeel Tanks On High Street waarin naar een antiek product met de naam Altijd Is Kortjakje Ziek wordt verwezen. Zo treft u in dit product wel meer (sub)onderdelen aan die u vast al eens eerder heeft geconsumeerd. Naast een stevige dosis met moderne en authentieke ’toetsen’, gieren, beuken en knallen er met regelmaat elektrische van zes snaren voorziene apparaten. En wat te denken van flarden met behulp van lucht aangedreven apparaten saxofoon, fluit en de hobo? Net zomin als dit product zich door concurrenten niet laat namaken, naspelen of kopiëren, heeft de fabrikant dat zelf ook (al te opzichtig) nagelaten. Producten als deze zult u dan ook niet of nauwelijks op de markt aantreffen.

Registreren
Nadat u het product voor de eerste keer hebt geconsumeerd, kunt u geheel vrijblijvend uw e-mailadres achter laten op de website van de fabrikant. U wordt vanaf dat moment tot wederopzegging ongevraagd geïnformeerd over toekomstige prototypes en producten van dit merk.

Accessoires
Bij dit product worden geen standaard accessoires meegeleverd. Software voor het ongevraagd en illegaal vermenigvuldigen van dit product dient u zelf aan te schaffen.

Productoverzicht
Een specificatie van bij dit product geleverde onderdelen treft u aan in het onlosmakelijk met dit product verbonden informatieboekje.

Aansluitingen
U kunt dit product vrijblijvend zonder enige inspanning en geheel kosteloos aansluiten op elk ander apparaat die consumeren in het geleverde formaat mogelijk maakt.

Luistervereisten
Een grote voorliefde voor producten uit het segment waar dit product onder valt wordt aanbevolen. Specifieke voorbeelden kunnen uit hoofden van concurrentiebeding niet worden gegeven.

Luisterprocedure
Zie onder het kopje ‘afspeelopties’ verderop in deze gebruiksaanwijzing.

Gebruik
Het wordt met klem afgeraden om gedurende consumptie van dit product tegelijkertijd andere soortgelijke producten te consumeren.
Geadviseerd wordt dit product op de volgende wijze te consumeren: volg tijdig (standaard modus), door het activeren van de herhaal- of herhaal-allesknop, dan wel de shuffle-knop. Voor het uiteindelijke gebruiksgenot van dit product maakt dit geen verschil.

Geavanceerde functies
Vanwege de complexe aard van dit product maken geavanceerde opties geen deel uit van dit product.

Onderhoud
Voor het onderhoud van dit product kan volstaan worden met een gezonde dosis muzikale humor en doorzettingsvermogen.

Problemen oplossen
Mochten zich onverhoopt of onvoorzien problemen voordoen met dit product, dan kunt u contact leggen met de schrijver van deze gebruiksaanwijzing.

Gangbare foutmeldingen
Deze kunnen zich uitsluitend voordoen wanneer dit product voor gebruik wordt aangezien voor een soortgelijk rond zwartkleurige uit vinyl samengesteld product.

Veelgestelde vragen
Deze vragen worden de fabrikant inderdaad vaak gesteld. Het antwoord daarop zal de fabrikant te allen tijde op straffe van royering uit de beroepsgroep schuldig blijven.

Contact
U kunt begrijpen dat een fabrikant die zulke complexe producten ontwikkeld, mede gezien de economische situatie in deze sector, geen capaciteit heeft voor onderhoud van sociale contacten op erkende media als YouTube, Facebook, MySpace, Bandcamp en Reverbnation. Dit onder meer ter voorkoming van veelgestelde vragen (zie hierboven).

Service en garantie
De fabrikant biedt de rechtmatige eigenaar van dit product 78 minuten garantie vanaf het moment dat dit product voor de eerste keer wordt geconsumeerd. Het is dan ook uitsluitend gedurende die periode niet toegestaan dit product te demonteren.

Hans Ravensbergen

Send this to a friend