Lelio Padovani

Waves

Info
Uitgekomen in: 2016
Land van herkomst: Italië
Luisteren kan je hier: https://soundcloud.com/lelio-padovani
Website artiest: http://www.leliopadovani.com/
Tracklist
Time Traveller (4:35)
Siren Song (4:26)
Sunday (4:26)
Waves (6:21)
Lelio Padovani: gitaar, basgitaar, drum- en toetsenprogrammering
Waves EP (2016)
La Casa Nel Vento Dei Morti (soundtrack) (2012)
Electronic EP (2010)
Mia Diletta (soundtrack) (2009)
Il Solitario (soundtrack) (2008)
Chasing The Muse (2007)
The Big Picture (2005)
A2A EP (2003)
Unknown Evolution (2002)

Lelio Padovani is een componist, gitarist en gitaarleraar uit Parma, Italië. Tevens verzorgt hij zo nu en dan een soundtrack voor een – hoofdzakelijk Italiaanse – film. Als we die soundtracks meetellen is “Waves” alweer zijn negende werkje. Het betreft hier een ep met vier instrumentale tracks.

Als invloeden noemt Padovani de namen van Frank Gambale en Joe Satriani. Deze heren bieden zeker raakvlakken met de muziek die deze Italiaan op de wereld loslaat. Daar waar genoemde invloeden zich, zowel live als in de studio, meestal met andere muzikanten omringen doet Padovani alles zelf. Basgitaar en gitaar worden bespeeld, maar toetsen en drums zijn hier geprogrammeerd. En hoewel de nummers zeker hun momenten hebben, klinkt één en ander hierdoor nogal klinisch. Het luistert eigenlijk een beetje als een instructie cd voor gitaristen weg. Wel voor gevorderden uiteraard. Ook is goed te horen dat Padovani zo nu en dan aan filmscores werkt.

Hoogtepunt op deze ep is het prachtige titelstuk. Hierop heeft de gitarist verschillende gitaarpartijen over elkaar heen opgenomen en hij slaagt hier prima in zijn opzet om het slot van het nummer als de strijkersectie van een orkest te laten klinken. Het zorgt hier voor een prima afsluiter van dit korte werkje.

Het is maar de vraag of de gemiddelde progfan voor dit album zal warmlopen. Wanneer je echter een liefhebber van (instrumentale) gitaarmuziek bent, kun je je gerust eens wagen aan een werkje van Lelio Padovani en is deze ep wellicht wel een mooie instapper.

Ralph Uffing

Send this to a friend