Lifesigns

Live in London - Under The Bridge

Info
Uitgekomen in: 2015
Land van herkomst: Verenigd Koninkrijk
Label: Eigen beheer
Website: http://www.lifesigns.me
Tracklist
CD 1:
Lighthouse (12:33)
Telephone (10:15)
Voice In My Head (5:42)
Different (9:15)

CD 2:
Impossible (5:22)
Open Skies (4:15)
Fridge Full Of Stars (12:03)
At The End Of The Word (9:01)
Kings (5:05)
Carousel (12:13)

DVD:
Lighthouse
Telephone
Voice In My Head
Different
Impossible
Open Skies
Fridge Full Of Stars
At The End Of The Word
Kings
Carousel

Extra's:
Interviews
Behind The Scene
Fotogallerij
Martin 'Frosty' Beedle: drums en zang
Jon Poole: basgitaar en zang
Niko Tsonev: gitaar en zang
John Young: toetsen en leadzang
Under The Bridge – Live In London (2015)
Lifesigns (2013)

De band Lifesigns heeft zich na het uitkomen van het gelijknamige debuutalbum meteen goed op de kaart gezet. De band, die je stiekem wel een voortzetting van de John Young Band kunt noemen, wist met name qua concerten goed van zich te laten horen. Ze speelden op een aantal grote festivals en ze deden Nederland ook meerdere keren aan. En overal maakte de band indruk, er staat dan ook heel wat jaren ervaring op het podium.

Laat ik eerst eens zeggen dat de verpakking van dit geheel prachtig is. Een mooie uitklaphoes met erg fraai artwork en een mooi boekje. Het geheel is opgenomen in Under The Bridge, een kleine zaal in de wijk Chelsea, Londen. Er passen een kleine 500 mensen in, maar als je de dvd bekijkt lijken het er een stuk minder. Optisch gezien is het niet de meest geschikte zaal voor een dvd-opname. De zaal is vrij breed, waardoor het lijkt dat er maar weinig mensen zijn. Het podium is behoorlijk klein en het plafond is aan de lage kant. Het lijkt meer op een kroegje op deze manier.

De dvd is leuk om erbij te hebben. Zeker de moeite waard om eens te bekijken. Al vind ik de band wat statisch overkomen. Dit komt mede omdat John Young, die zowel de zang als de toetsen voor zijn rekening neemt, wat ver naar achteren staat. Hij zou beter voor in het midden, of in elk geval meer naar voren kunnen gaan staan. Visueel gezien blijft het wat mat om naar te kijken. Maar goed, hoe vaak bekijk je nu een concert op dvd?

Nu lijkt het net of ik dit maar een zure release vind, maar dat is zeker niet het geval! Op muzikaal gebied valt er namelijk vreselijk veel te genieten en daar draait het toch om. Want hier staat wel echt een heel goede band te spelen. De nummers die we kennen van hun debuutalbum staan stuk voor stuk als een huis. John Young is er erg goed bij stem en ook gitarist Niko Tsonev blinkt uit. De nummers Open Skies en Kings zijn nummers die John Young al eerder onder zijn eigen naam uitbracht, Op dit live-album hebben ze een prettig Lifesigns sausje meegekregen. Er wordt ook nieuwe werk gespeeld. Dit zijn Voice In My Head, Different en Impossible. Het laatstgenoemde heeft een prachtige melodie die zich heerlijk in je hoofd nestelt. Hierin herken je overduidelijk de signatuur van John Young.

Voice In My Head kent mooi toetsenwerk en lekker groovy basspel van Jon Poole. Het is echt een typisch Lifesigns nummer met fijne tempowisselingen en pakkende samenzang. Different doet hier niet voor onder. John Young is er overigens nog niet zeker van dat deze drie tracks ook op het komende album verschijnen.

Al met al is dit een prachtig dubbelalbum geworden, die alle liefhebbers van deze band zeker zal aanspreken. Ik kijk reikhalzend uit naar nieuw werk van dit gezelschap.

Maarten Goossensen

Send this to a friend