Luna Rossa

Sleeping Pills And Lullabies

Info
Uitgekomen in 2013
Land van herkomst: Verenigd Koninkrijk
Label: eigen beheer
Website: www.lunarossa.co
Beluisteren kan hier: www.lunarossa.co/audio.html
Tracklist
The Dark Room (6:49)
Heart On My Sleeve (5:41)
Mad About You (3:39)
The Book Of Love (3:27)
Scream At The Sky (3:22)
Leaving For The Last Time (3:17)
Fight Of Flight (3:22)
La Clef (2:42)
Rise Up (5:00)
Cloud (2:04)
Gasp (4:24)
Jonathan Edwards: piano, toetsen, gitaar, zang
Anne-Marie Helder: zang, gitaar, harp
Met medewerking van:
Rebecca Brown: viool
Andy Coughlan: basgitaar
Leah Evans: cello
Tim Hamill: gitaar, dobro
Artem Kotov: viool
Ronan Mac Manus: viola
Sleeping Pills & Lullabies (2013)

Luna Rossa is een samenwerking tussen Anne-Marie Helder en Jonathan Edwards. Nu werken deze twee al samen in Panic Room, maar met Luna Rossa gooien ze het over een andere boeg. Met “Sleeping Pills And Lullabies” leveren ze een overwegend akoestisch en klassiek aanvoelend album af.

Op het album staan elf mooie luisterliedjes. De basis wordt overwegend gevormd door de piano van Edwards, aangevuld met de akoestische gitaar en percussie. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van de harp en een strijkkwartet. Bij vlagen klinkt het een beetje jazzy en mooi zwoel. De stem van Anne-Marie Helder is prachtig! Juist in dit soort muziek komt haar stem nog meer tot zijn recht. Een nummer als Heart On My Sleeve klinkt door haar stem en het prachtige vioolspel bijna engelachtig. Bij het instrumentale Leaving For The Last Time heb je de neiging om je adem in te houden, zo mooi klinkt het. In La Chef zingt Anne-Marie Helder in het Frans. Het klinkt of ze het bijna in je oren fluistert. Spannend hoor.

Met prog heeft het niets te maken, maar mooi is het wel! Het nadeel vind ik dat de melodieën niet echt beklijven. Het klinkt allemaal erg mooi, maar het blijft niet hangen. Het andere nadeel is de bijzonder duffe hoes. Die roept nu niet bepaald op tot een spontane luisterbeurt.

Het maakt dit een ideaal album om tijdens een etentje met je lief op de achtergrond aan te zetten, voor op de zondagochtend bij het croissantje of tijdens een romantische vrijpartij…

Maarten Goossensen

Send this to a friend