Lunar Chateau

Beyond The Reach Of Dreams

Info
Uitgekomen in: 2001
Land van herkomst: Verenigde Staten
Label: Musea Records
Website: -
MySpace: -
Tracklist
Olympus Mons (3:56)
Far From Home (3:52)
Consequences II (5:40)
Solange In Rio (4:33)
Beyond The Reach Of Dreams (10.00)
Zeta Reticuli (11:05)
Paul Sekulovich: basgitaar, zang
Milo Sekulovich: drums
Novak Sekulovich: toetsen, zang
Beyond The Reach Of Dreams (2001)
Lunar Chateau (1994)

Lunar Chateau is een Amerikaans trio en bestaat uit de gebroeders Paul, Milo en Novak Sekulovich op respectievelijk basgitaar en zang, drums en toetsen. De band is gestart in 1992 en in 1994 werd het eerste album “Lunar Chateau” onder het label Musea Records opgenomen. Het officiële management valt onder Bruce Pilato die ook bands als Emerson, Lake & Palmer, Foreigner en de vroegere Genesis-gitarist Anthony Philips onder zijn hoede had.

De opener Olympus Mons klinkt meteen verfrissend en wordt er een sfeer à la ELP gecreëerd. Het strakke ritme en de verbluffend lekker in het gehoor liggende synthesizergeluiden smaken naar meer. Halverwege wordt er een hemelse sfeer opgeroepen waarbij de creatieve basloopjes opvallen. Jammer dat zo’n nummer dan maar drieëneenhalve minuut duurt. Het nummer leent zich zeker als opener van een live-optreden. Met Far From Home wordt er een melancholische atmosfeer gekweekt. Het kon een nummer van “Eve” of “Eye In The Sky” van Alan Parsons Project zijn. En dan doel ik met name op de zang van Paul Sekulovich. Het klinkt waarachtig of het warme, beheerste stemgeluid van Eric Woolfson door de boxen galmt. Consequences II begint met een snel instrumentaal intro waarna de zang zijn intrede doet, alsmede het heldere pianogeluid van Novak Sekulovich. Deze man kan virtuoos een melancholisch gevoel bij je oproepen en daar heeft hij absoluut niet veel muzieknootjes voor nodig. Nadeel bij dit nummer is de lengte ervan. Net als je het gevoel krijgt dat je lekker in het zadel zit, wordt al langzaam met de afsluiting begonnen. De song krijgt niet meer de creativiteit die in het begin wordt opgeroepen.

Het instrumentale Solange In Rio begint up-tempo met Keith Emerson-achtige synthesizerklanken en maakt wel wat bij je los. Wederom bewijst Novak Sekulovich tussen de mooie synthklanken een heerlijke atmosfeer op te roepen. Wat kan die man spelen! De overgang naar Beyond The Reach Of Dreams is briljant gekozen. Ingetogen klinkende synthesizers nemen je mee naar een droomwereld die ver weg van de onze bestaat. De song klinkt Vangelis-achtig en met name wordt er de sfeer opgeroepen van zijn filmmuziek uit “Blade Runner”. Een vrouwenstem zingt speels hoge tonen door de lijnen heen, waarna het geluid van de zee het overneemt. Ook wordt een mannenkoor ingezet, waarna rustig op electrische piano het eind van de song wordt ingeluid. Het langste nummer en tevens afsluiter Zeta Reticuli heeft een opening die Within Temptation niet zou misstaan. Bombastisch maar toch overzichtelijk rolt het nummer over je heen en wordt er naar verloop van tijd een dromerige sfeer gecreëerd die minutenlang blijft hangen. In de finale wordt dan toch teruggekeerd naar het intro. Een ècht einde van de cd.

Lunar Chateau heeft met “Beyond The Reach Of Dreams” een waardige opvolger van de debuut-cd kunnen waarmaken. De mannen van Lunar Chateau geven in hun website gewag van het feit dat ze optredens niet uitsluiten en dan hoop ik dat ze ook Europa aandoen. Ik ben dan zeker van de partij.

Ruud Stoker

Send this to a friend