Marillion

Proggin' Around The Christmas Tree

Info
Uitgekomen in: 2013
Land van herkomst: Verenigd Koninkrijk
Label: Eigen beheer
Luisteren kan hier
Tracklist
Marillion's Christmas Message
The Christmas Song (3:43)
The Carol Of The Bells (7:35)
The Crhistmas Song (Karaoke Version)
Proggin' Around The Christmas Tree (Photo Shoot Gallery)
Steve Hogarth: zang
Mark Kelly: toetsen en samenzang
Ian Mosley: drums en samenzang
Steve Rothery: gitaar en samenzang
Pete Trewawas: basgitaar en samenzang
Kerst/Fanclub cd/dvd's:
Proggin' Around The Chrismas Tree (2013)
Sleighed Again (2012)
German Space Day (2011)
Ding Dong Loreley On High (2010)
Snow De Cologne (2009)
Pudding On The Ritz (2008)
Somewhere Elf(2007)
The Jingle Book (2006)
Merry Xmas To Our Flock (2005)
Baubles (2004)
Say Cheese (2003)
Santa & His Elvis (2002)
A Very Barry Christmas (2001)
A Piss-Up in a Brewery (2000)
Marillion.Christmas (1999)
Happy Christmas Everybody (1998)

Overige discografie

Dat Marillion een hele trouwe fanbase heeft is geen nieuws. De ontdekkers van crowd-funding doen er alles aan om hun fans telkens weer wat extra’s te geven. Een reeds zestienjarige traditie is het uitbrengen van een speciaal gratis album (cd of dvd) voor alle fans aangesloten bij een van de vele fanclubs. Hierop worden speciale versies van nummers, speciale live opnames, speciale kerstshows (onder andere de Snow-where Else’ Tour) en soms speciaal kerstnummers opgenomen.

Zo ook weer dit jaar. In het jaar waarin Marillion drie succesvolle Marillion Weekends mocht organiseren en een lange zomerbreak had gepland, doken de heren in september 2013 de studio in om twee kerstnummers op te nemen. In december – als speciaal kerstpresentie – vallen deze bij alle fans, overal ter wereld, in de brievenbus.

De dvd begint met de traditionele kerstgroet van de band, waarbij de bandleden alle fans bedanken voor hun trouw en loyaliteit. Tevens worden de hoogtepunten van het afgelopen jaar doorgenomen, waaronder natuurlijk het fabuleuze Marillionweekend in Port Zelande.

Dan zijn er twee kerstnummers op de dvd gezet. Het eerste nummer The Christmas Song is er in twee uitvoeringen. Eentje waarbij Steve Hogarth gewoon zingt en een karaoke versie waarbij je – tijdens kerst samen met je bezoek – je zangtalenten zou kunnen tonen. In het tweede nummer, The Carol Of The Bells, leven de Marillionboys zich helemaal uit in de kerstgedachte. Gekleed in kerstpakjes voor de kerstboom, samen in een kerstbed, rondspringend over velden en andere hilarische poses met natuurlijk veel sneeuw over je scherm. De fotoshoot van deze opnamen is ook op de dvd te vinden.

Natuurlijk staat plezier en fun voorop bij deze speciale fanclub-dvd, maar de band laat ook even horen dat ze het muzikaal nog steeds kunnen en dat we in 2014 dus wat kunnen verwachten. En een kerstnummer met een geweldige gitaarsolo van Rothery is natuurlijk top! Als je met kerst aangepaste muziek wilt draaien en daarmee tevens een goed doel wilt steunen, dan kun je deze single ook via iTunes downloaden. Alle opbrengsten van deze single worden namelijk gedoneerd aan http://www.justgiving.com/TheMattElworthyFund.

Mario van Os

Send this to a friend