Matt Page

Apocalypse Garden

Info
Uitgekomen in:2024
Land van herkomst: Verenigd Koninkrijk
Label: eigen beheer
Website: https://dtes.bandcamp.com/album/apocalypse-garden
Tracklist
The Turning (5:05)
Feet of Crows (5:22)
I Got My Guns (4:49)
Known You Better (5:52)
Has a Thawing Come Here (5:40)
Waiting For a Return (5:30)
Chasing the Sun (4:55)
Winter Window (4:32)
Moan and Wail (5:38)
Massive Stars (5:04)
Apocalypse Garden (5:05)
Matt Page: zang, gitaar, basgitaar, toetsen, drums

Met medewerking van:
Mark Hamilton: gitaar
Apocalypse Garden (2024)

Matt Page is de man achter de band Dream The Electric Sleep (DTES). Dit is zijn eerste soloalbum. Ook bij hem gaat de creativiteit verder dan wat de band waarvan hij deel uitmaakt produceert.

Het knappe van dit album is dat het ook écht een soloalbum is. Page neemt alle instrumenten voor zijn rekening. Het album staat een stuk bij de muziek van DTES vandaan. Matt Page laat een geluid horen waarin pop, americana en rock het voortouw nemen. De progelementen zijn gelukkig ook aanwezig, alleen minder prominent dan je wellicht zou hopen.

Ik veer vooral op bij de puntige gitaarsolo’s die af en toe voorbij komen zoals in Chasing The Sun en The Turning. Het slotdeel van Has a Thawing Come Here heeft een mooi proggy randje en de korte toetsensolo in Waiting For a Return smaakt naar meer.

De nummers klokken allemaal tussen de vier en vijf minuten en hebben een duidelijke kop en staart. De zang van Page komt het beste uit de verf in de meer ingetogen stukken. Wanneer hij echt aan de bak moet, scheert hij langs de randen van het zichzelf overschreeuwen.

Elk nummer heeft overduidelijk zijn kwaliteiten, maar er is er eigenlijk niet een die er echt bovenuit steekt. Na verloop van tijd merk ik ook dat ik mijn interesse verlies. Ik kan me voorstellen dat wanneer je je geld maar één keer kunt uitgeven, je dan liever voor een écht progalbum gaat. Bijvoorbeeld eentje van Dream The Electric Sleep.

Send this to a friend