Mayra Orchestra

Mayra Orchestra – Oracle Live

Info
Uitgekomen in: 2020
Land van herkomst: Nederland
Label: Eigen beheer
Website: www.mayraorchestra.com
Tracklist
CD 1:
Intro (2:44)
Dawn (3:31)
A New Skin (4:58)
In The Woods (5:01)
I Just Want To Be Loved (6:01)
Rulers (4:40)
Run (6:21)
The Other Side (4:13)
Change (5:46)
Into Your Heart (4:47)

CD 2:
Keep It Here (4:33)
Edge Of The World (4:52)
Hymn To The Sea (7:02)
Smoke & Mirrors (5:38)
Stormhorses (5:38)
Drone (7:06)
Metamorphosis (7:25)
Everything In Its Place (3:31)
Silver Paradise (6:00)
Freedom (4:14)
The Lake (5:43)
Face In The Water(4:54)

DVD:
volledig concert
Christiaan Bruin: drums
Maartje Dekker: zang, piano
Tim Van Gelder: basgitaar
Rik van Honk: trompet, accordeon, toetsen, zang
Ruben van Kruistum: cello, zang
Tom Luchies: gitaar, toetsen, zang
Sophie Reekers: zang, gitaar, percussie
Jacobus Thiele: percussie
Nina van Tol: harp
Pablo Kleinsmann: viool
Intan Werry: viool
Oracle Live (2020)
Oracle (2017)
World Of Wonder (2013)

Mayra Orchestra doet veel meer dan alleen muziek maken. Ze trekken je subtiel in een soort sprookjesachtige wereld waarin je alles even vergeet en waarbij je steeds meer moois ontdekt. Dat mocht ik al ervaren toen ik de band live aan het werk zag op 7 februari 2020 in De Boerderij in Zoetermeer en met de komst van deze dvd kan dat nog veel vaker.

Die avond werd de release van de hier besproken dvd gevierd. Een schitterend vormgegeven pakket met daarin een dvd met hele optreden, 2 live cd’s en een code waarmee je het live album gratis kunt downloaden. Dat is nog eens waar voor je geld! Het hele optreden is prachtig in beeld gebracht. Dat kan bijna ook niet anders als je het filmen over laat aan John Vis en zijn team! Hij heeft inmiddels zoveel ervaring dat hij alle kneepjes van het vak wel kent. De camerawisselingen verlopen soepel en laten alles op het belangrijkste moment zien. En dat is nog niet eenvoudig met twaalf (!) man op het podium.

Indrukwekkend om zo veel jonge en talentvolle muzikanten dit orkest te zien vormen. Naast de gangbare instrumenten zijn er zijn twee blazers (waaronder Rik van Honk van Sky Architect), twee violisten, een harpiste en een percussionist. En dat allemaal onder de bezielende leiding van creatief brein en mooie verschijning Maarje Dekker. Haar stem zit wat meer in de lagere regionen en dat geeft de muziek iets mysterieus. Overigens beschikt ook gitariste Sophie Reekers over een prachtig heldere zangstem. Bij een volgend album zou ik best wel wat meer van haar willen horen.

Maartje Dekker geeft ook een podium aan de kleinkunsten van circus en acrobatiek. Zo laten acrobate Richi Anoxia en Sanne (Sanne Circus Arts) een aantal keer hun prachtige en stijlvolle acrobatische kunsten zien. Deze geven een enorme meerwaarde aan de hele beleving, zoals bij het filmische Rulers.
Ander hoogtepunt, zowel muzikaal als qua beleving is Stormhorses. De opbouw is hier fenomenaal en bij het langgerekte instrumentale stuk ben je steeds geneigd je adem in te houden. De wijnglazen die hier door Sophie Reekers ‘bespeeld’ worden, geven een heel gaaf effect. In de zaal verschijnen mensen met lampionnen, Maartje Dekker voorop, gevolgd door sprookjesachtige figuren die samen met de muziek voor een vreemd soort onderbuikgevoel zorgen. Geweldig goed gedaan.

De kunstige mix van artrock, pop en symfonische rock wordt vol overgave ten gehore gebracht. De muziek van Mayra Orchestra laat zich niet in een hokje stoppen en dat is maar goed ook. Met deze dvd en dubbel cd kunnen we de magie keer op keer beleven.

Send this to a friend