Abrahams, Mick

Revived

Info
Uitgekomen in 2015
Land van herkomst: Verenigd Koninkrijk
Label: Gonzo Media
Website: http://www.squirrelmusic.com
Tracklist
Summer Day (4:08)
What About Us? (3:05)
Elz. & Abys Jam (4:17)
On The Road Again (4:18)
Nadine (3:10)
Remember (5:08)
I Can Tell (2:58)
I'm A Hog For You (3:06)
Bright Lights, Big City (3:01)
Dragonfly (3:19)
Boney Monorie (3:58)
Goodnight Irene (4:40)
Poison Ivy (3:11)
Red River Rock (3:31)
North By North West (4:00)
Hungry For Love (2:22)
Summer Day With Hammond (4:05)
Mick Abrahams: gitaar, zang
Alex Abrahams: gitaar
Peter Aldridge: zang
Don Andrews: zang
Martin Barre: gitaar, mandoline
Mark Feltham: zang, harmonica
Emily Gardner: gitaar
John Gordon: basgitaar
Paul Jones: harmonica, zang
Bernie Marsden: gitaar
Frank Mead: saxofoon, accordeon
George Murayni: toetsen
Nick Payn: saxofoon, zang
Josh Phillips: Hammond orgel
Elliott Randall: gitaar
Jim Rodford: basgitaar
Beverly Skeete: zang
Terry Taylor: gitaar
Graham Walker: drums
Patrick Walshe: zang
Geoff Whitehorn: gitaar
Bill Wyman: basgitaar
Revived! (2015)
Amongst Vikings (2008)
65... The Music (2008)
Back With The Blues Again (2005)
Leaving Home Blues (2005)
Can't Stop Now (2003)
Lies (2001)
This Is... Live (2001)
The Music To The Play “A Midsummer Night's Dream” (2001)
See My Way (2000)
Novox (2000)
Live In Madrid (1997)
Mick's Back (1996)
One (1996)
Have Fun Learning The Guitar With Mick Abrahams (1975)

Stel je toch eens voor dat een gitarist van Jethro Tull een plaat zou maken met de man die hem bij die band opvolgde, samen met een bassist van The Rolling Stones, een bassist van Argent, een gitarist van Whitesnake, een gitarist van Steely Dan en een zanger van Manfred Mann, dat zou wat zijn! Oh, kijk nou!

Je kunt aan “Revived!” zien en horen dat de heren op leeftijd (Abrahams is met zijn 71 jaar niet eens de oudste van het gezelschap) enorm veel plezier hebben gehad. Op de bonus cd die in een beperkte oplage verkrijgbaar is, zie je de mannen een beetje dollen met het materiaal en ook het boekje bij de plaat is lollig. Het repertoire is er dan ook naar. Onder de noemer ‘blues’ heb ik zelden een vrolijkere collectie liedjes gehoord dan deze. In I’m A Hog For You, van het beroemde schrijversduo Lieber & Stoller, zingt Beverly Skeete, zangeres bij Bill Wymann’s Rhythm Kings, opgewekt dat ze een varken is, terwijl Bill bas speelt. Ook in de andere liedjes sijpelt de blues uit alle naden en kieren, maar blijft de sfeer opgeruimd en heel ontspannen, niks geen narigheid. Het is zomer en we zijn ‘on the road again’, geen zin om te kniezen.

Af en toe slaat die relaxte instelling om in meligheid, zoals in What About Us? en alle andere liedjes die Abrahams zelf zingt. Het zijn ook veelal novelty songs, liedjes die altijd al grappig bedoeld waren. Maar zelfs een tranentrekker als Goodnight Irene krijgt door de ronduit bejaarde interpretatie van Mick iets lachwekkends, ondanks de mooie mondharmonica partijen van Paul Jones. Gelukkig is er wat tegenwicht in Dragonfly, een prachtig instrumentaaltje van Abrahams en zijn zoon Alex. Daarnaast heeft Abrahams, die zelf na twee hartaanvallen en een beroerte niet meer zo goed speelt, een aantal voortreffelijke gitaristen verzamelt, die de ene blueslick aansteken met de andere.

Zo langzamerhand worden de lezertjes echter wat onrustig en achterin zie ik al een aarzelend vingertje omhoog gaan. “Euh, blues? Mondharmonica? Lieber & Stoller?

Tja, vrienden, met prog heeft deze plaat evenveel te maken als Feijenoord met succesvol voetbal. Ergens in je achterhoofd weet je dat er ooit een verband moet zijn geweest, maar dat kun je er met de beste wil van de wereld niet meer van maken. Mick Abrahams, die niet voor niks langer in Bloodwyn Pig heeft gezeten dan in Jethro Tull, maakt ‘gezellige blues’, veel meer kan ik er ook niet van maken. Hij doet dat zeer verdienstelijk, “Revived!” is op die semi-lollige en wat al te gezapige momenten na, eigenlijk een prachtige plaat. En de helft van de opbrengst gaat naar een fonds voor kinderen met kanker, dus koop hem vooral. Maar bedenk wel: als Abrahams in het boekje zegt dat er ook Mellotron op de plaat te horen is, dan maakt hij een grapje. Ha ha.

Erik Groeneweg

Koop bij bol.com

Send this to a friend