Mountain Mirrors

The Immortal Deadbeats

Info
Uitgekomen in: 2009
Land van herkomst: Verenigde Staten
Label: Eigen beheer
Website: Mountain Mirrors
MySpace: Moutain Mirrors
Tracklist
Owned Again (4:23)
Ascension Vibes (5:38)
Immortal Deadbeats (5:40)
Wash Me Away (5:22)
Magnus Brandell: drums
Per Ulfheilm:: basgitaar, toetsen, gitaar, elektronische drums
Jeff Sanders: zang, gitaar, psychedelische effecten
The Immortal Deadbeats EP (2009)
Dreadnought (2008)
Mountain Mirrors (2006)
Lunar Ecstasy (2004)
Improvisations From A Void (2002)

Het snoepje van de week!

Je kent het vast wel: muziek die traag en stroperig aan je vingers blijft kleven. Muziek die na het aflikken van je vingers zelfs nog haast onder je huid achterblijft. Oh, je kent dit verschijnsel helemaal niet? Neem dan de proef op de som en schaf deze ep van het Amerikaanse Mountain Mirrors voor de prijs van een flinke zak toffees aan. Zolang deze lekkernij (nog) niet in de NLStore aanwezig is surf je gewoon even naar de website van dit trio waar dit lekkers gewoon in de etalage ligt. Het lekkers is goed herkenbaar want het ligt vlak naast soortgelijke lekkernijen als Porcupine Tree, Opeth, Peter Gabriel en no-man.

Fabrikant van deze lekkernij is zoetekauw Jeff Sanders, die vroeger als kleine Jeff vaste klant was in de snoepwinkel bij hem om de hoek. Vaak zag hij daar dezelfde jongens naast hem staan, met de neuzen tegen het raam gedrukt. Inderdaad, Per Ulfheilm en Magnus Brandell. Ze beloofden elkaar één ding: later als we groot zijn maken wij de lekkerste snoep van de hele wereld. Snoep dat dan zo lekker aan je vingers blijft plakken. En zo geschiedde het.

Vele jaren later begon Jeff als eerste te prutsen in zijn eigen provisorisch ingerichte studio. Lekker pielen met elektronische muziek. Hoe psychedelischer, hoe beter. De snoepjes die hij aanvankelijk maakte waren nog niet zo naar zijn smaak. Toen zijn snoepvrienden ieder hun eigen gemaakte snoep meenamen konden ze van elkaar proeven wat ze gebrouwen hadden. Magnus had harde noten in zijn snoep verwerkt. Het brouwsel van Per was meer van de zachte en taaie soort. “We kunnen alles gewoon beter bij elkaar flikkeren jongens”, zei Jeff. “Dat blijft veel beter plakken en het blijft de mensen dus veel langer bij”.

In een paar jaar tijd hadden de drie vrienden alle snoepwinkels in de Verenigde Staten voorzien van maar liefst vier varianten snoepgoed. Het was tijd om te gaan exporteren. Het viel alleen niet mee om een goede expediteur en distributeur te vinden. Ze merkten tegelijkertijd ook dat de markt was overvoerd met soortgelijke lekkernijen. “Dan passen we ons product maar wat aan”, opperde Jeff. “Produceren we gelijk een beperkte voorraad die we dan zelf op de Europese markt gaan wegzetten. Geen tussenpersonen, is nog voordeliger ook”.

En zo vond een nieuw product onder de naam “The Immortal Deadbeats” van fabrikant Mountain Mirrors zijn weg naar de Europese markt voor muzikale lekkernijen.
Vergeet na het consumeren niet om goed je tanden te poetsen.

Hans Ravensbergen

Send this to a friend