Neo

Broadcast

Info
Uitgekomen in: 2007
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Label: Metal Mind
Tracklist
Overture (IQ)
Erosion (IQ)
For The Greater Glory (Pallas)
Hide And Seek (Pallas)
Crown Of Thorns (Pallas)
The Hanging Tree (Arena)
The Enemy Smacks (end section) (IQ)
Mindgames (Shadowland)
Outer Limits (IQ)
Shadows Of Fate (Nolan & Wakeman)
Paintbox (Pendragon)
Master Of Illusion (Pendragon)
Nostradamus (Pendragon)

Beeld:
NTSC
Geluid:
2.0 en 5.1
Regio: 0
Extra's:
 
Band Members Profiles
Fotogallerie
Desktop foto's
Weblinks
Interview met John Jowitt en Clive Nolan
NEO Soundcheck ROSfest 2006
John Barnfield: toetsen
Nick Barrett: gitaar, zang
Andy Edwards: drums
John Jowitt: basgitaar, zang
Clive Nolan: toetsen, zang
Alan Reed: zang
Mark Westwood: gitaar
Broadcast dvd (2007)

 

Neo is een gelegenheidsformatie met daarin muzikanten van IQ, Arena, Pallas en Pendragon die samen nummers spelen van IQ, Arena, Pallas en Pendragon. Dit gegeven alleen al is te triest voor woorden toch? Gerespecteerde muzikanten die samen zichzelf coveren. Zouden ze nu samen nummers van Genesis, Pink Floyd en Yes coveren, dan zou ik daar nog wel begrip voor kunnen tonen, maar samen je eigen band coveren! Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Volgens Clive Nolan is het een tribute voor de eigen bands en een mogelijkheid om op één dvd de beste Britse progbands van het moment te zien spelen…zucht.  

Oké, de dvd. Het is best leuk om nummers te horen van bovengenoemde bands die door andere zangers worden gezongen. Grote verrassing is John Jowitt die het IQ nummer Erosion voor zijn vocale rekening neemt. We wisten al dat hij als achtergrondzanger prima uit de verf komt, maar ook als leadzanger weet hij te verrassen. In de hoogste regionen heeft hij wat moeite om het allemaal te halen, maar dat heeft wel zijn charme. Buiten kijf staat dat hij een geweldige stem heeft. Ook leuk om het altijd weer schitterende The Hanging Tree te horen, maar dan gezongen door Alan Reed. De kleine frontman van Pallas heeft een stem die indruk blijft maken.  

De nummers die door andere zangers worden gezongen dan het origineel zijn eigenlijk het leukst. Pallas nummers die door Alan Reed worden gezongen zijn prima natuurlijk, maar dan kan je net zo goed de dvd van Pallas opzetten toch? Ik had Hide And Seek wel willen horen met de stem van Clive Nolan en Paintbox met die van Alan Reed. Ook John Jowitt had ik best meer willen horen. Toch kan dit ook verkeerd uitpakken. Neem Outer Limits, dit geweldige IQ nummer wordt gezongen door Nick Barrett, maar zijn stem past totaal niet bij het nummer en het klinkt dan ook tenenkrommend slecht.  

De extra’s op deze dvd zijn bedroevend. Een interview waarin veel wordt gesproken, maar niets wordt gezegd en een achter-de-schermen filmpje gefilmd tijdens ROSfest 2006. Mocht je deze dvd in de aanbiedingsbakken voor 5 euro zien liggen kan je hem gerust meenemen, maar in alle andere gevallen kun je beter je zuur verdiende geld uitgeven aan één van de studio albums van één van deze bands.Maarten Goossensen

Send this to a friend