Nolan, Clive & Nick Barrett

A Rush Of Adrenaline

Info
Uitgekomen in: 2006
Land van herkomst: Groot Brittannië
Label: Metal Mind / Verglas / Toff Records
Website: 
www.pendragon.mu
http://www.verglas.com/
MySpace: www.myspace.com/toffrecords

Beeld: n.b.
Geluid: Dlby Digital 5.1 Surround Sound
Regio: 0
Tracklist
The Walls Of Babylon
A Man Of Nomadic Traits
(Don't Forget To) Breathe
Alaska
And We'll Go Hunting Deer
Mindgames
Paintbox
Shadows Of Fate
Lightshow
Two Roads
The King Of The Castle
Jigsaw - The Kruhulick Syndrome - Ring Of Roses
The Voyager
Nostradamus
The Black Knight

Extra's:
Interview
Biografieën
Discografieën
Foto Gallerij
Desktop Foto's
Nick Barrett: zang, akoestische gitaar
Clive Nolan: zang, piano
A Rush Of Adrenaline dvd (2006)

 In 2005 kregen Nick Barrett (Pendragon) en Clive Nolan (Arena, Shadowland, Pendragon) de mogelijkheid om samen een aantal akoestische optredens te geven in Zuid-Amerika. Dat beviel de heren prima en zo ontstond het idee om er ook maar meteen een dvdD van te maken. Leuk voor het nageslacht, maar ook leuk voor ons prog liefhebbers?

Wat mogen we verwachten? Een podium, twee bureaustoelen, twee zangers (eentje speelt de gitaar en de ander toetsen), sfeerverlichting, een klein en vooral mat publiek en natuurlijk muziek met daar tussendoor het verplichte grapje en praatje. Het moet doorgaan voor een intieme avond met Nolan en Barrett, maar ik vraag me hardop af of iemand daar op zit te wachten? Wie gaat er anderhalf uur zitten voor akoestische versies van Pendragon, Arena en Shadowland nummers? Begrijp me niet verkeerd, de muziek is helemaal niet slecht, maar breng het dan op cd uit. Waarom een dvd?

Het repertoire op deze dvd is gevarieerd en er komen nummers voorbij die je niet snel live zal horen. Beide heren zijn prima bij stem en het akoestische gitaarwerk van Barrett is indrukwekkend. Akoestisch spelen op een staalsnarige westerngitaar is echt geen makkelijke opgave en als je hoort wat voor een solo’s hij eruit weet te krijgen moet ik toch een kleine buiging maken. Leuk om nummers van Shadowland voorbij te horen komen, Pendragon oudjes als Alaska en zelfs een nummer van Nolan & Wakeman (Shadows Of Fate) en Strangers On A Train (Lightshow). Leuk, maar ook niet meer dan dat.

Het beeld is prima verzorgd. Het camerawerk is voldoende gevarieerd (de shots van bovenaf zijn erg fraai) en ook de solo’s worden vakkundig in beeld gebracht. De gitaristen onder ons hebben er zo een aardige instructie-dvd bij. Ook het geluid is prima.

En de extra’s? Tja, die zijn op praktisch elke dvd die bij Metal Mind uitkomt hetzelfde. Een interview dat je nooit meer dan één keer kijkt en verder het gereutel van biografieën en discografieën waar je helémaal nooit naar kijkt.

Tegenwoordig wordt er zo ontzettend veel op dvd uitgebracht dat het mij al aardig begint tegen te staan. Je kunt je geld maar één keer uitgeven dus we moeten kieskeurig zijn. Deze dvd kan je dan beter links laten liggen. Misschien dat de doelgroep die in het artwork wordt getoond hier nog opgewonden van raakt, de gemiddelde progliefhebber zal het er echter niet warmer van krijgen.

Maarten Goossensen

Send this to a friend