Night Of The Prog Festival XIII

13 - 15 juli, Loreley (D)

Locatie
Freilichtbühne, Auf Der Lorelei, Sankt Goarshausen, Duitsland

Van 13 t/m 15 juli vond het 13e Night of the Prog Festival plaats, hoog boven de Rijn aan de Loreley. Progwereld was met maar liefst drie mensen aanwezig. Een korte impressie.

Het schitterende weer droeg bij aan een uitstekend festivalsfeertje. Een niet zo geweldige vrijdag werd afgesloten met een puik optreden van het Poolse Riverside, mét nieuwe gitarist in de gelederen, gevolgd door een van de hoogtepunten van het festival. David Langdon was met zijn Big Big Train met volledige bezetting (inclusief vier blazers en een violiste) eindelijk de zee overgestoken voor een gedenkwaardig optreden.

Ook op zaterdag zat het venijn in de staart. De Canadezen van Mystery spelen fraaie symfonische rock, met als primeur enkele nummers van hun nieuwe cd. Helaas kwamen de toetsen niet zo goed door. Supergroep The Sea Within deed wat het beloofde, met tamelijk complexe composities. Zanger Gildenlöw werd kundig vervangen door Casey McPherson, die zondag ook nog Tiger Moth Tales zou vervangen. Andy Latimer moest het hele optreden van Camel gezeten op een stoel uitvoeren. Dat weerhield hem er niet van de lp “Moonmadness” uit 1976 (!) schitterend uit te voeren. Het zeer gevoelige Ice en het dynamische Lady Fantasy mochten op de setlist natuurlijk ook niet ontbreken. Volgens velen hét hoogtepunt van deze driedaagse.

Night Of The Prog 2018 01

Aan het begin van de zondag maakte het Australische Anubis veel indruk met hun melodieuze klanken. Arena deed het uitstekend met een integrale vertolking van “The Visitor”. Steve Hogarth liet met Isildurs Bane en Richard Barbieri een andere kant van hemzelf dan in Marillion zien: persoonlijk en (voor zijn doen) tamelijk ingetogen. Een sfeervolle afsluiter van drie prachtige progdagen!

Tekst en foto’s: Fred Nieuwesteeg

Send this to a friend