Orion

Passing Through

Info
Uitgekomen in: 2024
Land van herkomst:  Verenigd Koninkrijk
Label:  Eigen Beheer
Website: https://benjones4.bandcamp.com
Tracklist
The Tumult Of My Heart (5:06)
The Ghosts Among Us (8:06)
This Sickness (4:22)
Ben Jones: alle instrumenten en zang
The End Of Suffering (2023)
Passing Trough (ep) (2023)

Ik moest even zoeken wie er achter de band Orion schuilgaat. Het blijkt te gaan om de Engelse multi-instrumentalist Ben Jones. In juni 2023 bracht hij zijn eerste album “The End Of Suffering” uit. In december van hetzelfde jaar komt hij met deze ep, “Passing Through”. Het is de voorbode voor een nieuw album dat in 2024 moet uitkomen.

Het eerste dat opvalt wanneer je deze ep beluistert is dat Ben Jones zijn zaakjes goed op orde heeft. De productie is spot-on en hij bespeelt alle instrumenten met verve. Zo is zijn basspel lekker stevig, zijn drumspel solide en het gitaarwerk dik in orde. Daarbij heeft hij ook nog eens een uitstekende zangstem.

De stijl van zijn muziek is stevige prog met pop- en rockinvloeden. Het is een smeltkroes van bands als Rush, The Aurora Project, Subsignal en Nickelback. Met name de Rush-invloeden liggen er prettig dik bovenop. De drie tracks op deze ep hebben alle een uitstekende opbouw en voldoende variatie om te blijven boeien.

The Ghosts Among Us springt er net iets bovenuit. De zanglijnen zijn hier het sterkst. Het simpele gitaarthema is zeer effectief en trekt je helemaal de muziek in. Het is zo’n nummer waarbij je in de auto net iets dieper het gaspedaal indrukt of in de sportschool toch maar een gewichtje extra aan de stang schuift. De gitaarsolo op het einde is de bekende kers op de taart.

Mijn interesse is gewekt. Ik ben erg benieuwd naar het komende, volledige album. Deze man barst overduidelijk van het talent en heeft een hart dat naar prog uitgaat. Daar houden we van!

Send this to a friend