Outopsya

Fake

Info
Uitgekomen in: 2011
Land van herkomst: Italië
Label: Lizard Records
MySpace: www.myspace.com/outopsya
Facebook: www.facebook.com/OUTOPSYA
Tracklist
CD1 (Violet):
Useless, Fake & Awful (4:35)
Engage (4:02)
Rays, Rays, Rays (5:16)
Engage (reprise) (1:16)
nOH (1:44)
99% Of People Will Skip (1:49)
Nausia (3:44)
Phantom (5:24)
Lilies (15:03)
My Joy (2:30)
Insane (3:58)

CD2 (Black):
The Word Has Been (3:14)
Anxious (4:26)
Enter The Brain (4:39)
Lanterns (4:52)
Loving You Sick (part I) (5:06)
Khen (4:10)
Virus (1:58)
Loving Heat (4:02)
Khen Khen (2:01)
Enter The Heart (2:07)
Loving You Sick (part II) 4:27)
Evan Mazzucchi: basgitaar, cello
Luca Vianini: gitaar, zang, toetsen, drums
Fake (2012)
Sum (2009)

Outopsy is een Italiaanse band die bijna alle muziekstromingen verwerkt in zijn muziek. Een stoofpot van elektronische, industriële, psychedelische, experimentele, jazzy, metal avant garde prog met dance-invloeden. Een voornamelijk instrumentale band met vervormde gecomputeriseerde zang, die experimenteert met geluiden, noise en robotachtige soundscapes. Luca Vianini en Evan Mazzucchi hebben in 2003 dit ’trio’ opgericht, waarbij zij de computer als derde bandlid beschouwen. De bandnaam is afgeleid van OUT Of PSYchical Activity.

Het album “Fake” is oorspronkelijk bedoeld als soundtrack voor de uit 1925 stammende Amerikaans horror film “The Phantom Of The Opera”, geregisseerd door Rupert Julian en gebaseerd op het verhaal van Gaston Leroux. Het album is ook exact even lang als deze stomme film, zodat het als achtergrondmuziek bij deze film te gebruiken is. De speciale geluidseffecten en experimentele delen van het album passen er dan ook precies bij.

Het album dat oorspronkelijk bedoeld was als één lang nummer van 90 minuten, is vanwege cd beperkingen opgeknipt in 22 nummers verdeeld over twee cd’s. Maar zelfs deze opdeling lijkt volledig willekeurig, waardoor er geen afzonderlijke nummers zijn ontstaan. De eerste cd (violet) is de meest experimentele en bouwt op naar het 15 minuten durende Lilies. De tweede cd (black) bevat iets meer toegankelijke muziek, waarbij de gitaar ook zorgt voor een iets stevigere sound.

Vaak ben ik gecharmeerd van vernieuwende ideeën en experimentele geluiden. Maar in dit geval is er geen doorkomen aan bij dit album. Doorzetters in het beluisteren van complexe muziek, gevormd uit vele verschillende muziekstijlen, mogen zeker een poging wagen om dit album te doorgronden. Maar om met bands eigen woorden te spreken: 99% Of People Will Skip…

Mario van Os

Koop bij bol.com

Send this to a friend