PBII

Live DVD Rockopera 1000Wishes

Info
Uitgekomen in: 2013
Land van herkomst: Nederland
Label: Freia Music
Website:http://www.pb2.nl/ en http://www.1000wishes.org/

Beeld: 16:9
Geluid: 2.0 en 5.1 Surround
Regio: 0 (alle regio's)
Tracklist
Perfect Day – Part 1
Perfect Day – Part 2
White
Never Old
Parental Thoughts
Reflections
Pauze
Land Of A Thousand Wishes
Lorian
The Loss
Evil Weed
Into The Light
Grand Finale

Extra's:
Animatie filmpjes
Promofilm 1000Wishes
Ronald Brautigam: gitaar
Alex van Elswijk: basgitaar, baspedalen
Tom van der Meulen: drums, percussie
Michel van Wassem: toetsen, zang
Ruud Slakhorst: zang

Met medewerking van:
David van Alten: als Sander
Pieter van Dijk: als Eric
Frits Lambrechts: als opa Maarten
Nathalie Mees: zang en als zuster Hesther
Hofstads Jeugdorkest onder leiding van Marcel Geraeds
DansPlan Segbroek College o.l.v. Jolanda van Welij en Petra Smale
Live dvd Rockopera 1000Wishes (2013)
1000Wishes (2013)
PBIIatBoerderij.org dvd (2011)
Plastic Soup (2010)

als Plackband:
Plackband - PBII (2007)
Visions dvd (2006)
After the Battle (2002)
The Lost Tapes (2000)

Er is al veel gezegd en geschreven over “1000Wishes”, het multimedia project van PBII. Ook op deze website hebben we ruimhartig bijgedragen aan dit aimabele project. Nadat al eerder het album “1000Wishes” verscheen, volgden vrij kort daarop, om precies te zijn op 30 en 31 maart 2013, live-uitvoeringen van deze rockopera in de Rijswijkse Schouwburg. Zondag 9 juni 2013 vond er op dezelfde locatie nog een extra voorstelling plaats. De uitvoering van 31 maart is in beeld en geluid opgenomen en op dvd verschenen. Alle bezoekers op 9 juni ontvingen daarvan overigens een exemplaar.

Zoals bij het productieteam van PBII gebruikelijk, is aan deze dvd de uiterste zorg gegeven. Omdat ook de netto-opbrengsten van deze dvd ten goede komen aan Kika, was het belangrijk de productiekosten zo laag mogelijk te houden. Uiteindelijk is men geslaagd om met minimale kosten en maximale inspanning een prima dvd af te leveren. Inhoudelijk zal ik in deze recensie niet in gaan op het verhaal. Geïnteresseerden kunnen dat lezen in het verslag van de uitvoering van 30 maart 2013.

De rockopera is met twaalf camera’s vanuit alle mogelijke posities in beeld gebracht. Vooral de camera’s op het podium maken het verhaal en de emotie bij de spelers goed zichtbaar en zelfs voelbaar. Close-up beelden van acteurs, orkest, dansgroep en PBII worden afgewisseld met shots van alleen orkest, PBII en dan weer een overall-beeld van het hele podium. Gedurende de een uur en drie kwartier durende voorstelling gebeurt er enorm veel. En vaak ook tegelijk. Er wordt op verschillende niveaus op het podium geacteerd. Het Hofstads Jeugdorkest onder leiding van Marcel Geraeds speelt. Er wordt gedanst. En op een metershoog platform speelt de vijfmansformatie PBII, voor dit project aangevuld met zangeres Nathalie Mees. Desondanks is men in staat gebleken om acteurs, orkest, dansers en PBII, zonder onnodig veel camerawisselingen, goed in beeld te brengen. Daarmee is deze dvd een meerwaarde voor wie de voorstelling heeft bijgewoond en uiteraard diegenen die er niet bij konden zijn.

De dvd is verpakt in een eenvoudige digiverpakking. Het geluid kan worden afgespeeld in 2.0 stereo of 5.1 surround. Beide geluidsmixen zijn door Chris Muller van De Hollandspoor Studios verzorgd en zijn van een uitstekende kwaliteit. De extra’s op de dvd zijn absoluut de moeite waard: alle animaties die gedurende de voorstelling zijn vertoond. Deze zijn gemaakt door Mannes van der Burg, met daaronder muziek van het album “1000Wishes”. En een tien minuten durend promofilmpje van het 1000Wishes-project, gefilmd door John Vis.

Met de uitgave van deze smaakvolle “Live dvd Rockopera 1000Wishes” wordt een punt gezet achter een hartverwarmend project. Met belangstelling kijken we uit naar wat de mannen van PBII in de toekomst nog voor ons in petto hebben.

Hans Ravensbergen

Bestel deze dvd rechtstreeks bij Discorder

Send this to a friend