Pocketful

Sparkling Revisited (ep)

Info
Uitgekomen in: 2009
Land van herkomst: Zweden
Label: Ovanbeck Recordings
Website: -
MySpace: www.myspace.com/pocketful
Tracklist
Sparkling (4:14)
Behind Thoughts (2001 remix) (5:20)
Don't Know Much (4:56)
Before The Bullfight (6:09)
Johan Engström: gitaar, toetsen, samples
Jerker Rellmark: zang, toetsen, trompet, gitaar

Met medewerking van:
Jenny Berggren: zang
Andreas Carlsson: basgitaar
Anders Kwarnmark: toetsen
Lars Källfelt: drums
Jan Rellmark: trompet
Sparkling Revisited (ep, 2009)
Ambiguous Signs (ep, 2009)
A Sparrow's Mind (ep, 2008)
Sparkling (2005)

Het Zweedse Pocketful bracht in 2005 het debuutalbum “Sparkling” uit. Daarna volgde een aantal ep’s. De hier besproken ep bevat een selectie van opnieuw opgenomen nummers van het “Sparkling” album. Mij ontgaat de zin hiervan een beetje. Zou het niet beter zijn om na al die ep’s weer een volwaardig album uit te brengen in plaats van nummers van het eerste album weer in roulatie te gooien? Dat daargelaten, moet ik zeggen dat hun “down-tempo progressive pop” zoals ze het zelf noemen, best lekker smaakt.

De muziek van Pocketful is stemmig, ingetogen en bijzonder sfeervol. Wat dat betreft is het nummer Sparkling een uitzondering. Dit nummer is weldegelijk uptempo en doet vrolijk aan, met hier en daar licht spacy toetsenspel op de achtergrond. De zang van Jerker Rellmark is erg prettig en nagenoeg accentloos. De trompet geeft het nummer iets extra’s. Before The Bullfight is een cover van David Sylvian. Deze versie is erg mooi. Don’t Know Much valt op door de heerlijke trompetsolo en de licht jazzy stijl van het nummer.

Het progressieve ontdek je het meest in het nummer Behind The Thoughts. Het is verreweg het beste nummer van deze ep. Het vleugje elektronica en de opbouw van het nummer is erg goed gedaan. Sterkste troef in dit nummer is de zang van Jenny Berggren. Haar stem vind ik indrukwekkend. Samen met de stem van Jerker Rellmark ontstaat er een magische sfeer.

Deze ep is gevarieerd genoeg om volledig te boeien. Wanneer de band zou besluiten om weer een volwaardig album op te nemen, dan moeten ze er zeker naar streven om het net zo gevarieerd te houden als nu. Een band om in de gaten te houden.

Maarten Goossensen

Send this to a friend