Poseidotica

Cronicas Del Futuro

Info
Uitgekomen in: 2011
Land van herkomst: Argentinië
Label: Aquatalan Records
Website: http://www.poseidotica.com.ar/
MySpace: http://www.myspace.com/poseidotica
Bandcamp website: http://poseidotica.bandcamp.com/
Tracklist
Elevación (5:16)
La Resistencia (3:32)
Otra Fuga Incierta (1:40)
Dimensión Vulcano (4:25)
Los Extraños (3:54)
Confines Del Caos (2:32)
Cyberpunk (1:11)
Xantanax (4:09)
Alunizar (1:44)
Hernán Bertrand: drums
Hernán Miceli: gitaar
Martín Rodríguez: basgitaar
Santiago Rúa: gitaar
Met medewerking van:
Ernesto Romeo: toetsen
Cronicas Del Futuro (2011)
La Distancia (2008)
Intramundo (2005)

Poseidotica is een progressieve rockband uit de hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires. De groep is eind 2000 opgericht en levert met “Cronicas Del Futuro” zijn derde album af. Het woord album is eigenlijk een te groot woord, want met krap dertig minuten is het eigenlijk een ep. Maar je krijgt wel een half uurtje dynamische en zeer stevige progrock met invloeden van spacerock en postrock voorgeschoteld.

Poseidotoca speelt in een klassieke rockbezetting van gitaar, basgitaar en drums. Aan vocalen doet men niet, de muziek is volledig instrumentaal. En eerlijk gezegd biedt de muziek geen ruimte voor zang. Het toetsenwerk wordt voor rekening genomen door Ernesto Romeo die geen deel uitmaakt van de vaste bezetting. Maar ondergesneeuwd is zijn bijdrage allerminst. Het album bestaat eigenlijk uit zes nummers die aan elkaar worden verbonden door kortere stukken waarin toetsen centraal staan. Ook het begin en einde van de cd staat bol van spacy toetsenwerk. De eerste minuten word je in Elevación nog flink op het verkeerde been gezet. Je denkt hier eerder met een elektronisch album van doen te hebben. De overgang van de mooie sequensen in loei harde dubbele gitaarakkoorden mag ronduit bruut worden genoemd. Hier voert plots spacerock a la Hawkind de boventoon, inclusief de kenmerkende fluitende synthesizers.

Na het korte Otra Fuga Incierta pakt men op Dimensión Vulcano stevig door in een spacerock versnelling waarin de invloeden van Rush (beginperiode) zijn verwerkt. Poseidotica zet graag dubbel gitaarwerk in dat in het eerste deel van Los Extraños goed waar te nemen valt. Hier wordt het gas wat van het pedaal afgehaald en weet men wel degelijk melodieus te zijn. Na een rustig en dromerig middenstuk beukt men er in de laatste minuten weer flink op los. In het ultrakorte Cyberpunk neigt de band inderdaad naar punk met zelfs een vleugje Motörhead. De postrock invloeden komen bovendrijven in het fraai opgebouwde Xantanax.

Ik heb me kostelijk vermaakt met dit album dat ik per toeval tegenkwam op mijn muzikale zoektocht op het internet. Moeiteloos kwam ik ook de twee voorgaande volwaardige albums op het spoor met daarop muziek van het zelfde laken een pak. Ga gerust eens luisteren op de bandcamp site van deze leuke band.

Hans Ravensbergen

Send this to a friend