ProgAlien

EP Sampler

Info
Uitgekomen in: 2009
Land van herkomst: Groot Brittannië
Label: Eigen beheer
Website: www.progalien.com
MySpace: www.myspace.com/progalien
Tracklist
Prime Numbers (13:01)
The Chapel And The Legend Of Folégandres (8:00)
The Raft (3:14)
Jonah Fenmint-White: gitaar
Peter Grey: drums, zang
James M: toetsen, electronica
DB Zodiac: basgitaar
EP Sampler (2009)

De bandnaam van dit begin 2009 opgerichte Britse progkwartet is niet zomaar gekozen. ProgAlien staat voor Perpetual Resonance Of Grey. Het is tevens de titel van de 90 minuten durende operette van de groep over het leven van oprichter Peter Grey; een leven waarvan Grey de stellige overtuiging heeft dat het voor hem als Alien begon.

Op de website van de groep kan je het heel boeiende verhaal van de hand van Grey teruglezen. De drie nummers op deze sampler zijn afkomstig uit de operette, die de groep in 2010 integraal live wil gaan uitvoeren op podia onder meer in ons land. Indien deze drie nummers maatgevend zijn voor het volle anderhalf uur is de kans erg groot dat ik daarbij aanwezig ben.

Drummer en zanger Peter Grey is behept met een mooi charismatisch stemgeluid dat soms doet denken aan Peter Gabriel. Op de eerste minuten van Prime Numbers na gaat de muziek behoorlijk in de richting van Genesis. Verder doet de totale sfeer en muziek sterk denken aan die op “Cerulean Blue” van Rain.

De muziek op deze 24 minuten klokkende sampler is overwegend rustig, uitgebalanceerd en boeiend. Je kunt hem volledig beluisteren op de MySpace website en zelfs volledig downloaden. Met deze sampler ligt ProgAlien een klein tipje van de sluier op, die hoop ik in 2010 volledig zal worden afgeworpen.

Hans Ravensbergen

Send this to a friend