Rhapsody (Of Fire)

The Magic Of The Wizard

Info
Uitgekomen in: 2005
Land van herkomst: Italie
Label: Magic Circle Music
Website: Rhapsody (Of Fire)
MySpace: -
Tracklist
The Magic Of The Wizard's Dream [Engelse versie] (3:41)
The Magic Of The Wizard's Dream [Italiaanse versie] (3:41)
The Magic Of The Wizard's Dream [album versie] (4:30)
Lo Specchio D'Argento (4:18)
The Last Angel's Call (4:37)
Patrice Guers: bas
Alex Holzwarth: drums
Fabio Lione: zang
Alex Staropoli: toetsen
Luca Turilli: gitaar
Met medewerking van:
Christopher Lee: zang
Manuel Staropoli: fluit
Live In Canada 2005 - The Dark Secret (2006)
The Magic Of The Wizard's Dream (2005)
Symphony Of Enchanted Lands II - The Dark Secret (2004)
The Dark Secret (2004)
Power Of The Dragonflame (2002)
Rain Of A Thousand Flames (2001)
Dawn Of Victory (2000)
Symphony Of Enchanted Lands (1998)
Legendary Tales (1997)

De geraniums zijn niet besteed aan acteur Christopher Lee. Ondanks zijn hoge leeftijd van 82 is hij nog steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen in zijn toch al rijk gevulde leven. Wie had gedacht dat deze statige man ooit nog eens als zanger op een cd van een metalband zou opduiken? Wellicht weinigen. Maar het is er nu toch van gekomen.

Eind 2003 kwam Mr. Lee in contact met het Italiaanse Rhapsody. Het resultaat hebben we kunnen horen op het in 2004 verschenen album “Symphony Of Enchanted Lands II – The Dark Secret” en op de ep “The Dark Secret”, die aan deze cd voorafging. Op beide platen speelt Christopher Lee (met zijn monumentale, donkerbruine stem) als verteller een opvallende rol. Maar eigenlijk had hij liever een gezongen bijdrage willen leveren. De man beschikt namelijk over een imposante lage baritonstem. Die wens heeft hij destijds ook kenbaar gemaakt. Dat bracht beide partijen op het idee om een duet tussen Christopher Lee en Fabio Lione op te nemen voor de single The Magic Of The Wizard’s Dream.

En bij één duet is het niet gebleven. Er zijn maar liefst vijf nieuwe versies van het nummer The Magic Of The Wizard’s Dream opgenomen. Een Engelse, een Duitse, een Franse, een Italiaanse en een orkestrale. Geen enkel probleem voor Christopher Lee omdat hij niet minder dan twaalf verschillende talen machtig is. Van het nummer is ook maar meteen een spectaculaire video geschoten met een veertigkoppig orkest en een twintig man/vrouw sterk koor. De piekfijne productie van de single is verzorgd door Joey DeMaio, Rhapsody’s nieuwe manager die als bassist van Manowar (het metalen kwartet voor al uw strijdliederen) zijn sporen in de muziekwereld al ruimschoots verdiend heeft.

Als je hierboven naar de tracklijst kijkt, vraag je je misschien af wat er uiteindelijk met al die versies van The Magic Of The Wizard’s Dream is gebeurd. Welnu, de single is verkrijgbaar in twee varianten, een normale en een uitgebreide. Die laatstgenoemde kent als extra’s de Duitse, de Franse en orkestrale versie van de reeds veelvuldig genoemde song. Maar er is nog een interessant verschil en dat is de toevoeging van Autumn Twilight, een spiksplinternieuwe creatie van Rhapsody. De kwaliteiten van deze compositie kunnen we hier niet onthullen, omdat we slechts de beschikking hebben over de single voor ‘normale stervelingen’. Over de kracht van het Italiaans gezongen Lo Specchio D’Argento valt wel iets te melden. Dat is een schattig middeleeuws folkdeuntje, waarin Manuel Staropoli (de broer van?) met zijn fluit een voorname plek inneemt.

Zoals je van Rhapsody mag verwachten, hebben ze ook van deze single weer iets heel speciaals gemaakt. Een must voor de echte fans en daar zijn inmiddels hele volksstammen van. Die schare blijft maar uitdijen. Hoe dan ook, mocht je besluiten om tot aanschaf over te gaan, dan verdient de variant met de extra’s uiteraard de voorkeur. Maar ja, dat is een deur intrappen die toch al open stond.

Joost Boley

Send this to a friend