Riverside

Voices In My Head

Info
Uitgekomen in: 2005
Land van herkomst: Polen
Label: Fanclub uitgave
Website: http://www.riverside.art.pl
MySpace: Riverside
Tracklist
Us (2:33)
Acronym Love (4:45)
Dna Ts. Rednum Or F. Raf (7:20)
The Time I Was · Daydreaming (4:53)
Stuck Between (3:56)
I Believe (4:00)
Loose Heart (5:28)
Out Of Myself (3:42)
Mariusz Duda: zang, akoestische gitaar, basgitaar
Piotr GrudziÄski: gitaar
Piotr Kozieradzki: drums
Michal Lapaj: toetsen
Second Life Syndrome (2007)
Voices In My Head (2005)
Out Of Myself (2004)
Riverside [demo] (2003)

“Voices In My Head” is een zin uit het titelnummer van het debuutalbum “Out Of Myself” van deze Poolse sensatie van 2004. Eigenlijk werd in 2003 al op de deur gebonkt omdat toen de demo verscheen die het nodige voorwerk verrichtte voor het reguliere debuut. Op “Voices In My Head” staat een vijftal nieuwe, overwegend korte, nummers aangevuld met een drietal livenummers van dat zo bejubelde debuut.

Riverside heeft de op “Out Of Myself” uitgezette koers niet aangepast. De vier nummers herbergen nog steeds dat kenmerkende geluid. Alleen is het geheel rustiger. De korte opener Us is een vrijwel instrumentaal nummer met akoestische gitaar. Op Acronym Love horen we het kenmerkende gitaarwerk van Piotr GrudziÄski. Heerlijk emotioneel en bovenal ingetogen en naar het einde toe spetterend. Compleet in dienst van het nummer. Ook toetsenist Michal Lapaj strooit weer met heerlijke klanken.

Het derde nummer heeft een zeer intrigerende titel, Dna Ts. Rednum Or F. Raf. Zeker zo intrigerend als de titel is het nummer zelf. Voorzien van een voortreffelijk hypnotiserende opbouw met de ronkende bas van zanger Mariusz Duda, tovert GrudziÄski weer hemelse klanken uit zijn gitaar. Wat een enerverend nummer en het had absoluut niet misstaan op het debuut. Het zou zelfs één van de betere nummers geweest zijn! Dit belooft veel voor het nieuwe album.

Mariusz Duda neemt op The Time I Was Daydreaming zijn akoestische gitaar weer ter hand. Wegdromen is op deze klanken erg makkelijk. De prettige stem van Duda, de accenten van GrudziÄski en Lapaj, maar helaas duurt het net geen vijf minuten. Op dergelijke muziek kan ik makkelijk een hele dag wegdromen. Het laatste nummer, Stuck Between, zet het prettige geluid van de voorgaande nummers voort. Ook hier horen we weer de hypnotiserende werking van zang en muziek.

De laatste drie nummers, I Believe, Loose Heart en Out Of Myself, zijn opgenomen op 15 mei 2004 tijdens een cluboptreden in Warschau. Slechts sporadisch is er publiek te horen. Het pleit voor Riverside dat men niet klasseloos op safe heeft gespeeld door de nummers exact na te spelen. Er zijn subtiele wijzigingen aangebracht. Zo zijn bijvoorbeeld op I Believe de akoestische gitaarpartijen vervangen door toetsen.

“Voices In My Head” is een smakelijk tussendoortje voor diegenen die geen genoeg van Riverside kunnen krijgen.

Rob van Oosten

Koop bij bol.com

Send this to a friend