RPWL

The RPWL Experience Live

Info
Uitgekomen in: 2009
Land van herkomst: Duitsland
Label: Metal Mind
Website: RPWL
MySpace: RPWL
Tracklist
Hole In The Sky
Breath In, Breathe Out
3 Lights
Start The Fire
Silenced
This Is Not A Prog Song
Sleep
Opel
Waiting For A Smile
Trying To Kiss The Sun
Wasted Land
Roses
Biding My Time
I Don't Know

Bonus video
Interview met Yogi Lang & Kalle Wallner
Breathe In, Breathe Out Videoclip
Tour footage 2006

Extra's
Biografie
Discografie
Foto's
Wallpapers
Weblinks

Geluid: Dolby digital 2.0 & 5.1
Beeld: 16:9
Regio: 0
Markus Jehle: toetsen
Yogi Lang: zang, toetsen
Chris Postl: basgitaar, baspedalen
Marc Tauriaux: drums
Kalle Wallner: gitaar
The RPWL Experience Live DVD (2009)
The RPWL Experience (2008)
Start The Fire [Live] (2005)
World Through My Eyes (2005)
Stock (2003)
Trying To Kiss The Sun (2002)
God Has Failed (2000)

Ik krijg sterk het vermoeden dat de mannen van RPWL zich heel erg bemoeid hebben met de opnames rondom deze dvd. Ik heb al een hele lijst dvd’s van het Metal Mind label besproken, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het camerawerk is uitstekend net als de montage en vooral de lichtshow is schitterend! Bij vele bands die via Metal Mind een dvd lieten opnemen, schoot met name de lichtshow drastisch te kort. Terwijl juist dat aspect zo enorm belangrijk is.

Het is voor het Duitse RPWL de eerste dvd. De band heeft inmiddels een indrukwekkende discografie opgebouwd waartussen geen slecht album te vinden is. Ook de laatste “The RPWL Experience” is  weer een aanwinst voor je cd collectie. Deze dvd werd op 17 februari 2009 in het inmiddels bekende theater in Katowice Polen opgenomen. Ook Overhead en Deeexpus namen deze avond hun concert op, maar RPWL is de terechte headliner.

Ik ben vrij kritisch met concert dvd’s, maar deze is echt heel fijn om naar te kijken. Ten eerste omdat de band bevlogen en met veel plezier staat te spelen. Ten tweede door het goede camerawerk en de strakke montage en ten derde door de sterke setlist. Nummers als Hole In The Sky, 3 Lights, Sleep en I Don’t Know worden geweldig ten gehore gebracht en vormen de hoogtepunten van dit bijna twee uur durende optreden. Het RWPL protest lied This Is Not A Progsong wordt met zichtbaar plezier gebracht en kent een grappig vervolg dat meteen ook gebruikt wordt op de bandleden voor te stellen. Yogi Lang is erg goed bij stem en is een charismatische verschijning op het podium. En ook Kalle Wallner steelt regelmatig de show met zijn geweldige gitaarsolo’s.

De extra’s zijn helaas, zoals zo vaak bij Metal Mind dvd’s, teleurstellend. Het interview is niet heel erg interessant en ook de tour footage voegt nul komma nul toe. Dan blijft de videoclip van Breathe In, Breathe Out over. Magertjes dus.
Maar goed, het gaat om het concert en dat is uitstekend. Zonder twijfel één van de beste dvd’s die tot nu toe dit jaar zijn uitgekomen en een must voor alle RPWL fans.

Maarten Goossensen

Send this to a friend