Sahona

Sahona

Info
Uitgekomen in: 2015
Land van herkomst: Frankrijk
Label: Eigen Beheer
Website: https://www.facebook.com/sahonamusic/
Luisteren kan je hier: https://www.facebook.com/sahonamusic/app/2405167945/
Tracklist
Light Of Day, Sense Of Life (4:45)
Fires Of Passion (4:48)
On This Winter Night (3:47)
Under My Skin (4:21)
Words Of Wisdom (4:07)
Little Jack (3:19)
A Modern Sleeping Beauty (5:18)
Caught In Heaven (4:13)
Where's The Path (4:46)
I'm Alive (4:14)
Book Of Life (4:44)
Cédric Artaxet: basgitaar
Stéphane Cavanez : drums
Fabien Paraillac: gitaar
Charly Sahona: zang, gitaar, toetsen
Sahona (2015)

Charly Sahona is een bezig baasje. In eerste instantie zal deze naam een belletje doen rinkelen bij de liefhebbers van de Franse progressieve metal band Venturia. Ook bracht hij in 2010 een soloalbum uit, getiteld “Naked Thoughts From A Silent Chaos”. Het laatste wapenfeit van Venturia dateert alweer uit 2012 en inmiddels heeft Sahona onder zijn eigen naam een nieuwe band opgericht.

De muziek op “Sahona” bevat alle karakteristieke kenmerken die we van de muziek van Charly Sahona kennen. De muziek is sterk gitaargeoriënteerd en de nummers zijn nagenoeg allemaal opgebouwd rond een sterke gitaarriff. En hoewel Sahona ook de toetsen bespeelt op dit album, is hiervoor slechts een marginale rol weggelegd. Wel bevatten de meeste nummers één of twee flitsende gitaarsolo’s waarbij Sahona zijn vingers over het fretboard van zijn gitaar laat dansen. Want dat de man kan spelen staat buiten kijf en dat laat hij hier absoluut horen. Ook neemt hij hier, niet onverdienstelijk, de zang zelf voor zijn rekening.

Mede door te toevoeging van een tweede gitarist resulteert dit in een behoorlijk stevig album. Ook de ritmesectie levert hier puik werk af, zodat dit een album is geworden dat de liefhebber van het wat hardere werk zeker zal aanspreken. Denk hierbij aan Threshold of Dream Theater met een veel minder prominente rol voor de toetsen. Er zijn zelfs wat hints richting een band als Savatage aanwezig.

Een puntje van kritiek is er ook. Het album heeft namelijk te lijden onder een behoorlijk gebrek aan variatie. Zoals gezegd zijn het prima nummers, maar omdat ze nagenoeg allemaal dezelfde opbouw kennen, is de afwisseling ver te zoeken. Slechts I’m Alive kent een ballad-achtige structuur en valt hierdoor iets meer op dan de overige nummers.

Liefhebbers van een goede gitaarplaat zullen met het nieuwe werk van Charly Sahona prima uit de voeten kunnen. Ook de meer metal georiënteerde progfan kan zich hier prima mee vermaken. Het gebrek aan afwisseling zal er echter voor zorgen dat het allemaal wat langer duurt, eer dit album zijn geheimen prijsgeeft.

Ralph Uffing

Send this to a friend