Salem Hill

Mystery Loves Company

Info
Uitgekomen in: 2007
Land van herkomst: Verenigde Staten
Label: Progrock Records
Website: http://www.salemhill.com/

Beeld: NTSC (en triest)
Geluid:
· 5.1 surround
Regio: 0
Extras:  
Interview
Akoestische set:
· Between The Two
· Seatle
· Questions Of Honor
· There's Always Canada
Tracklist
January
Between The Two
Children Of The Dust
The Joy Gem
Peculair People / So Human
Aceldama
The Red Pool
The Judgement
To The Hill / Beings
The Future Me
Invisible
Michael Dearing: zang, gitaar, toetsen
Carl Groves: zang, gitaar, toetsen
Patrick Henry: zang, basgitaar
Kevin Thomas: zang, drums
Mystery Loves Company dvd (2007)
Mimi's Magic Moment (2005)
Be (2003)
Puppet Show (2003)
Not Everybody's Gold (2000)
The Robbery Of Murder (1998)
Catatonia (1997)
Salem Hill II (1994)
Salem Hill (1993)

Eindelijk een visueel document van een energieke groep, propvol met songs van deze iconische band. Een visuele traktatie voor de hele familie. Nee, dit is niet de samenvatting van mijn recensie. Deze tekst is achterop de dvd te lezen. Als je dat leest gaan de verwachtingen toch best wat omhoog toch? Salem Hill behoort tot mijn favoriete bands. Zo eindigde hun album “Mimi’s Magic Moment” in mijn top 10 van 2005 op een terechte eerste plaats.

Ik kan me best voorstellen dat een band na acht studioalbums een dvd wil uitbrengen en ik kan me ook goed voorstellen dat fans van de band daar ook echt op zitten te wachten, maar máák er als band dan ook echt iets van! Zorg dat de dvd er uitziet om je vingers bij af te likken. Zorg voor een lichtshow die echt iets toevoegt en regisseer het geheel zo, dat het een interessant document wordt. Je voelt hem al aankomen, Salem Hill heeft dit alles duidelijk niet gedaan.

De dvd is opgenomen tijdens het Hillionaire’s Weekend. Ik neem aan dat dit een beetje te vergelijken is met bijvoorbeeld het Marillion weekend. De dvd is opgenomen in een ruim uitgevallen aula met niet al te veel publiek. Het podium is opgeleukt met twee kamerplanten en wat spots. Ook hangt er een projectiescherm, maar het is niet duidelijk wat daar op te zien valt. Het licht is amateuristsich en de cameravoering is bijzonder slecht. Schokkerig, niet altijd scherp en soms ook bijzonder flauw. Neem het nummer The Future Me, waarin tijdens de intro beelden wisselen in het tempo van de muziek. Geloof me, de laatste video’s op MTV bekijken is rustgevender dan dit. Jammer, want het nummer zelf is bloed mooi.

Mijn advies is simpel. Zet deze dvd op en ga vervolgens iets anders doen. Het geluid is namelijk uitstekend net als de songkeuze. Je krijgt een prima dwarsdoorsnede van het indrukwekkende Salem Hill repertoire. Nummers als Childeren Of The Dust, The Joy Gem, The Red Pool en The Future Me klinken als een klok!

Visueel gezien een bijzonder slecht product en muzikaal een hoogstandje. Dat is de enige conclusie die ik dus kan trekken. Ze hadden beter een live album kunnen uitbrengen dan een dvd.

Maarten Goossensen

Send this to a friend