Saris

Ghosts of Yesterday

Info
Uitgekomen in: 2017
Land van herkomst:  Duitsland
Label: Duck Dive Music
Website:  saris-music.com
Luisteren kan je hier: https://saris.bandcamp.com/album/ghosts-of-yesterday
Tracklist
Masquerade (05:11)
Shadows Of War (06:12)
Ghosts Of Yesterday (04:37)
Autumn Sky (06:11)
Twilight (11:14)
Mysterious Place (05:10)
Evermore (04:34)
Change My Yesterday (06:55)
Crying In The Rain (04:10)
Grace Of Time (06:58)
Lost In The City (06:04)
Derk Akkermann: gitaar, toetsen en programmering
Jens Beckmann: drums en percussie
Anja Günther: leadzang en achtergrondzang
Lutz Günther: basgitaar en achtergrondzang
Henrik Wager: leadzang en achtergrondzang
Ghosts Of Yesterday (2017)
Until We Have Faces (2014)
Curse of Time (2009)
Dead End Street (1993)

Saris is een melodieuze hardrock band uit Bochum die de laatste jaren een doorstart heeft gemaakt. Na een druk tourleven in de jaren negentig verzamelde gitarist, toetsenist en componist Derk Akkermann een nieuw team van verdienstelijke muzikanten om zich heen.

Ik schat dat ze inmiddels de leeftijd hebben bereikt om de hoop op een commerciële doorbraak te laten varen en muziek te maken waar ze zelf lol in hebben. Dat spat dan ook van de schijf af. Energieke, uptempo rock met invloeden van Amerikaanse bands als Van Halen, Deep Purple en Journey, compleet met synthesizers, achtergrondkoortjes en, zoals onze oosterburen dat kunnen, pathos a la Blind Guardian.

Soms is de muziek een beetje ‘in your face’. Maar Saris stuurde zijn laatste product, “Ghosts of Yesterday” niet voor niets naar Progwereld. Want soms schurken de langere composities een beetje tegen de symfo aan. Denk aan Arena, Saga en, in de rustige passages, het inmiddels opgedoekte Egdon Heath. De verwijzingen naar Genesis en Camel die we op hun Wikipedia-pagina vinden lijken me een beetje te veel eer. Door de vrouwelijke lead- en achtergrondzang moet je dan nog eerder denken aan de Nightwish-achtigen. Met dit materiaal kan ik me voorstellen dat Saris een leuke band is om live te zien. Niks mis mee in zijn soort.

Bart Cusveller

Send this to a friend