Honing, Sebas

Artificial Memories

Info
Uitgekomen in: 2012 (heruitgave 2015)
Land van herkomst: Nederland
Label: Freia Music
Website: http://www.sebashoning.com/
Luisteren kan je hier: https://www.youtube.com/watch?v=pmjJZsHjvS4
Tracklist
Mortuarium (4:13)
4AO0 (5:59)
Hands Off! (3:03)
Taking In (3:29)
Flexed (5:39)
Return for Revenge (4:24)
Gentle Depression (5:24)
Magix (7:43)
First Time (3:18)
Sebas Honing: gitaar, basgitaar, toetsen en programmering
The Big Shift (2016)
From Middle To East (2014)
Songs Of Seas And Oceans (2014)
Artificial Memories (2012)
Secret Weapon (2008)

Tegelijkertijd met het album “The Big Shift” brengt Freia Music het instrumentale album “Artificial Memories” uit 2012 opnieuw uit. Sebas Honing doet op dit album nog alles alleen en hij heeft het ook opgenomen in zijn eigen A Different Tune Studio in Roosendaal. Het album was voorheen alleen rechtstreeks bij Honing verkrijgbaar en nu dus via Freia Music, voor een aantrekkelijke prijs in combinatie met zijn nieuwe album.

Dit volledig instrumentale album is vooral gericht op de gitaar, waarmee Sebas Honing opgegroeid is. Hij begon met gitaarlessen op z’n vijfde levensjaar, heeft sinds 2003 in meerdere bands gespeeld waarmee ook een aantal albums zijn gemaakt en is als gastmuzikant betrokken bij diverse projecten. Eigenlijk doet hij alles zelf, hij produceert, schrijft en maakt al zijn eigen muziek, maar daarnaast bouwt hij ook zijn eigen gitaren. Hij speelt alle soorten gitaar, zowel akoestisch als elektrisch, basgitaar en andere snaarinstrumenten en daarnaast doet hij ook alle toetsen en drumprogrammering. In 2011 is Honing afgestudeerd aan Popacademy Codarts te Rotterdam en heeft dus nu zijn eigen muziekstudio.

Mortuarium start – ondanks de titel – met een vrolijke toon, ingetogen en rustig. Het doet mij denken aan het moment waarop de protagonist uit “2112” van Rush de geluiden uit een gitaar ontdekt. Maar Honing heeft snel geleerd en na een halve minuut wordt het geluid voller en bouwt het nummer steeds meer op naar een stevig gitaargedreven nummer. 4AO0 start een flink stuk heftiger en laat daarna wederom heel veel ruimte voor virtuoos gitaargeweld.

Sebas Honing heeft zijn drukke muziekcarrière verder doorgezet. Zijn liefde voor de gitaar is in al deze muzikale projecten goed hoorbaar gebleven. Dit album is een prima voorbeeld van de pure vorm waarmee Honing is gestart. Vooral liefhebbers van de virtuoze neo-klassieke gitaristen, zoals David Lee Roth, Yngwie Malmsteen, Marty Friedman, Jason Becker en Lars Eric Mattson, zullen dit album weten te waarderen.

Mario van Os

Send this to a friend