Seeking Raven

Lonely Art

Info
Uitgekomen in: 2012
Land van herkomst:  Duitsland
Label: W.A.R. Productions
Website:  http://seekingraven.com/home%20eng.html
Tracklist
Searching For Those Eyes (5:32)
Lonely Art (4:40)
Becoming The Hermit (3:25)
Untold Stories (4:12)
Rising Sun (3:42)
Momo The Woodfire (4:11)
Sad Clockwork (3:24)
Mother Of All (4:15)
Prelude Of Truth (4:16)
Chaos Town (4:03)
Seven Fountains (6:48)
Last Waltz (3:50)
János Krusenbaum: alle instrumenten, zang
The Ending Collage (2016)
Lonely Art (2012)

Als de Duitse multi-instrumentalist János Krusenbaum in 2016 onder de naam Seeking Raven zijn tweede album, “The Ending Collage” uitbrengt, vindt hij het blijkbaar tijd om ook zijn debuut uit 2012 nogmaals onder de aandacht te brengen. Ondergetekende ontving dan ook een pakketje met beide albums. De daarbij gevoegde informatie bevat de veelvoorkomende superlatieven die vaak vergezeld gaan van de promo’s die je als recensent ontvangt. Dat legt de lat dus alweer erg hoog, voordat er ook maar een noot van de muziek is afgespeeld.

Hierdoor valt de muziek die Seeking Raven speelt uiteindelijk toch een beetje tegen. Het is ontegenzeglijk razend knap wat Krusenbaum hier presteert, aangezien hij alle instrumenten zelf bespeelt en daarnaast ook de zang verzorgt. De nummers op dit debuut hebben echter te weinig om het lijf om te kunnen boeien. De invloeden die in de info-sheet genoemd worden zijn talrijk en variëren van Beatles en Genesis tot de Red Hot Chili Peppers en Pain Of Salvation. En misschien valt de muziek nog het best te omschrijven als een kruising tussen deze laatste twee. Of dit een gelukkige combinatie is, mag u zelf bepalen. Op mij kwam het hier enigszins geforceerd over.

Dat hier een talentvolle muzikant aan het werk is, staat buiten kijf. Dat het schrijven van een boeiende (prog)song een hele andere discipline is, is hier ook goed te merken. Met dit debuut – dat in een oplage van 850 exemplaren verscheen – zal Seeking Raven geen potten breken. Wellicht dat opvolger “The Ending Collage” een positieve ontwikkeling laat zien.

Ralph Uffing

Send this to a friend