Shadowland

Edge Of Night

Info
Uitgekomen in: 2009
Land ban herkomst: Groot-Brittannië
Label: Metal Mind Productions
Website: http://www.shadowlanduk.com/
MySpace: http://www.myspace.com/shadowlanduk

Deze cd maakt ook onderdeel uit van de boxset "Cautionary Tales".
Tracklist
Cd 1
A Matter Of Perspective (2:19)
The Hunger (6:35)
The Whistleblower (7:06)
Mephisto Bridge (6:20)
The Kruhulick Syndrome (5:26)
The Waking Hour (8:15)
Painting By Numbers (6:16)

Cd 2
Hall Of Mirrors (14:11)
The Edge Of Night (6:49)
U.S.I. (9:45)
The Seventh Year (5:29)
Jigsaw (13:35)
Dreams Of The Ferryman (10:26)
Ring Of Roses (6:55)
Karl Groom: gitaar, zang
Nick Harradence: drums
Clive Nolan: zang, piano
Mike Varty: toetsen, zang
Mark Westwood: basgitaar, akoestische gitaar
Cautinonary Tales box set (2009)
Edge Of Night dvd (2009)
Edge Of Night (2009)
A Matter Of Perspective (2008)
Mad As A Hatter (1996)
Through The Looking Glass (1994)
Ring Of Roses (1992)

De wederopstanding van Shadowland na dertien jaar vond op 16 februari 2009 plaats in het Wyspanski Theater in Katowice (Polen). Het label waarop dit dubbel live-album is uitgebracht wist Clive Nolan en consorten ertoe te bewegen de buhne weer te betreden.

Uiteindelijk resultaat is een dvd van het volledige optreden, dat ook als cd werd uitgebracht. Het prettige vind ik dat de dvd en de dubbel-cd los van elkaar te verkrijgen zijn en je dus niet verplicht bent dvd en cd samen aan te schaffen.  Die ‘verplichting’ kun je overigens vrijwillig aangaan door de aanschaf van de boxset “Cautionary Tales”.

“Edge Of Night” kan worden beschouwd als een live vertolking van het beste wat deze Engelse neo-progressieve rockformatie heeft gemaakt. Het album kent veertien nummers die gelijkelijk over de twee schijfjes zijn verdeeld. Het zwaartepunt ligt op het album “Ring Of Roses”, waarvan zes nummers zijn vertegenwoordigd. “Through The Looking Glass” moet het doen met vier nummers en mijn persoonlijk favoriete album “Mad Ad A Hatter” slechts met drie. Resteert de uitvoering van het enige nieuwe nummer dat de groep heeft gecomponeerd: Edge Of Night.

Mocht je niet bekend zijn met de muziek van Shadowland dan is de verzamelaar “A Matter Of Perspective” een prima vertrekpunt. Je kunt er ook voor kiezen in zee te gaan met deze uitstekende cd. Je hoort dan een ingespeelde formatie met muzikanten die hun instrument goed beheersen.

Cd nummer twee verdient mijn voorkeur, omdat daar de twee langere nummers Hall Of Mirrors en Dreams Of The Ferrymen op staan, die beide als het hoogtepunt van het optreden mogen worden beschouwd. Een optreden dat vrijwel integraal, dus zonder knip en plakwerk, op deze schijfjes is terecht gekomen. De reacties en het applaus van het talrijk aanwezige publiek zijn er niet uitgeknipt. “Edge Of Night” staat gewoon garant voor anderhalf uur ongecompliceerde muziek.

Hans Ravensbergen

Koop bij bol.com

Send this to a friend