Silhouette

When Snow's Falling Down

Info
Uitgekomen in: 2013
Land van herkomst: Nederland
Label: Eigen beheer
Website: www.silhouetteband.nl
Tracklist
When Snow's Falling Down (single edit) (4:13)
When Snow's Falling Down (CD version) (7:10)
When Snow's Falling Down (Theatrical acoustic version) (4:12)
When Snow's Falling Down (Dance edit) (3:30)
Gerrit-Jan Bloemink: basgitaar
Brian de Graeve: gitaar, zang en achtergrondzang
Erik Laan: toetsen, zang en achtergrondzang
Rob Nieuwenhuijzen: drums
Jos Uffing: drums
Daniel van der Weijde: gitaar
When Snow's Falling Down (single) (2013)
Across The Rubicon (2012)
Moods (2009)
A Maze (2006)

In 2012 bracht Silhouette het ijzersterke album “Across The Rubicon” uit. De twee nummers die daar voor mij uitsprongen waren Empty Places en When Snow’s Falling Down die je echt als tweeluik kunt zien. Laatst genoemde nummer is nu als speciale kerstsingle uitgebracht. Toen de single, met zijn mooie hoes met winters tafereel, op mijn mat plofte, besefte ik me direct dat dit een geweldige goede zet van de band is. Het nummer is op-en-top prog maar catchy genoeg om veel mensen mee te bereiken.

De originele cd versie vind ik nog altijd het beste, maar ook de single edit die drie minuten korter duurt is uitstekend. Je hebt nergens het gevoel iets te missen als je het nummer hoort. De theatrale akoestische sessie doet een beetje middeleeuws aan. Ook met alleen toetsen en de akoestische gitaar blijft het nummer met gemak overeind. Als uitsmijter heeft de band ook nog een dance versie geproduceerd. Ook deze klikt verassend fris en zou zomaar in menig club gedraaid kunnen worden. Zo kunnen zowel oud als jong genieten van deze single.

When Snow’s Falling Down is een uitstekend nummer om mensen kennis te laten maken met (neo)prog. De single is voor een paar euro te koop. Bestel er gewoon een paar en geef die weg aan vrienden, familie en collega’s voor onder de boom. Leuk om te krijgen en misschien winnen we er nog wat zieltjes voor de prog mee.

Maarten Goossensen

Send this to a friend