Sin7sinS

Purgatory Princess

Info
Uitgekomen in 2014
Land van herkomst: Nederland
Label: S7S Records i.s.m. Suburban Records
Website: http://www.sin7sins.com/
Beluisteren kan hier: https://www.youtube.com/user/Sin7sinS
Tracklist
Heart of Stitches (4:12)
Stronger (3:58)
Take Your Hands Of Me (3:35)
Say What You Want (4:46)
No Tears Left (4:02)
Bittersweet Dreams (4:02)
The Great Illusion of Control (3:22)
Jerusalem (4:15)
Different Place Different Stage (4:18)
Touch of Pandora (5:16)
Corbin Crow: basgitaar
Tristan Hex: gitaar
Lotus: zang
Gen Morphine: gitaar, zang

Met medewerking van:
JD Acid: basgitaar
Heresy 101 (aka Wouter Bakker): drums
Purgatory Princess (2014)
Carnival Of No Tomorrow (2012)
Perversion Ltd. (2010)

Zo’n anderhalf jaar geleden mocht ik kennismaken de Nederlandse Metal band Sin7sinS tijdens hun optreden in het voorprogramma van Stream Of Passion. Een female fronted metal band gestart in 2007 en die in 2010 via Massacre Records zijn eerste album “Perversion Ltd.” Opnam, onder andere gespeeld in het voorprogramma van grote bands als Epica, Sepultura en Leaves’ Eyes. In mei 2012 hebben ze in eigen beheer hun tweede album “Carnival of No Tomorrow” opgenomen. En nu dus hun derde album, wederom in eigen beheer.

Op deze nieuwe cd wordt nog meegewerkt door hun voormalige bassist JD Acid en drummer Heresy 101. Als nieuwe bassist is Corbin Crow toe getreden tot de band en als (tijdelijke) vervanger op drums vinden we Tom Pluijmaekers. Op de vele liveoptredens die Sin7sinS heeft zullen we deze nieuwe leden dan ook kunnen aanschouwen.

Wat meteen opvalt is dat dit album een stuk steviger is dan hun vorige werk; dubbele base drums, stevig knallende baslijnen, heftig gitaarwerk en veel grunts. Het geheel wordt vergezeld door de zangstem van Lotus, maar ook de cleane mannenstem van Gen Morphine. Met name in de afwisseling in de diverse zangstemmen is de kracht van Sin7sinS gelegen. Heerlijk hoe bijvoorbeeld in Say What You Want de grunts van Gen Morphine worden afgewisseld met power vrouwenstem van Lotus.

Het album hinkt op twee gedachten. Enerzijds erg popgevoelig – waarbij het grote publiek aangesproken moet worden – en anderzijds een stevige metal sound, die heel duidelijk in de richting van andere bekende female fronted metal bands uit ons eigen land gaat. De nummers zijn alle rond de drie à vier minuten lang, wat – voor onze normen dan – kort te noemen is. Alleen het laatste nummer Touch Of Pandora klokt net boven de vijf minuten. De single No Tears Left (zie video) kan zo op de radio gespeeld worden.

De stem van Lotus doet ons enigszins denken aan de dames van de hierboven gerefereerde bands, maar Lotus heeft (nog) geen ontwikkelde klassieke (mezzo) sopraan stem. Haar stem is kinderlijk en poppy. Zo kun je op Take Your Hands Off Me al heel snel meezingen met het refrein. De ballad van het album is Bittersweet Dreams, waarbij Lotus met haar meest liefelijke stem wordt begeleid door een piano. Het nummer Different Place Different Stage doet me zelfs denken aan 99 Luftballons van Nena.

Jammer genoeg is de informatie bij de cd te summier en heb ik niet kunnen ontdekken wie op het album de piano en overige toetsen bespeelt. Wel is goed te horen dat Dan Swanö op zeer professionele wijze de productie en mix van het album voor zijn rekening heeft genomen.

Sin7sinS is een nog jonge band die met zijn derde album zeker kan doorbreken in de female fronted metalscene. Regelmatig snoeiharde muziek afgewisseld met symfonische elementen en pakkende commercieel getinte composities. Dit is echt een mooie aanvulling op de nog steeds groeiende Nederlandse bands in dit genre.

Mario van Os

Koop bij bol.com

Send this to a friend