Sleeping Pulse

Under The Same Sky

Info
Uitgekomen in: 2014
Land van herkomst: Verenigd Koninkrijk / Portugal
Label: Prophecy Records
Website: https://www.facebook.com/SleepingPulse
Luistermogelijkheid: http://sleeping-pulse.bandcamp.com/releases
Tracklist
Parasite (5:46)
Gagging Order (5:51)
Backfire (5:50)
The Puppeteer (6:43)
Foreign Body (4:53)
The Blind Lead the Blind (5:51)
Painted Rust (6:23)
Noose (5:31)
War (5:59)
Under the Same Sky (2:18)
Luis Fazendeiro: basgitaar, E-bow, gitaar, toetsen
Mick Moss: zang, toetsen

Met medewerking van:
Marcelo Aires: drums
Maria Joao Antunes: altviool
Beatriz Cardona: viool
Marcos Lourenco: viool
Sue Marshall: zang
Pedro Mendes: gitaar
Jenny O'Connor: zang
Barbara Santos: cello
Under The Same Sky (2014)

Sleeping Pulse is een samenwerking tussen Mick Moss (Antimatter) en Luis Fazendeiro. Deze laatste is van de Portugese ambient-metal band Painted Black. De verdeling van het album is eenvoudig, Luis Fazendeiro heeft de muziek geschreven en Mick Moss is verantwoordelijk voor de zanglijnen en de teksten.

Ik betwijfel dat Luis Fazendeiro voor alle muziek heeft getekend omdat de Antimatter invloeden zeer sterk aanwezig zijn. Niet alleen de hele sfeer is gelijk aan die van de band van Mick Moss, maar ook de opbouw van de songs tonen opvallend veel gelijkenis met eerder genoemde band. De ingrediënten voor dit album zijn dan ook overduidelijk: sferisch, donker, melancholisch, emotioneel  met heerlijke akoestische stukken en elektronische uitbarstingen. Ook op dit album wordt het neerzetten van een melancholische sfeer tot kunst verheven. Je zou het de term ‘depressief’ mee kunnen geven, maar ik vind er juist ook veel hoop en rust in zitten. De kans dat je na dit album trek hebt in wat meer luchtige muziek is echter vrij groot.

Dit is dan ook een album dat je niet moet beluisteren, maar ondergaan. Alleen, in de schemering en onder de koptelefoon zal dit album het beste tot zijn recht komen. De stem van Moss is soms bijna hypnotiserend en de gitaarfiffs, strijkers en soms zware pianoakkoorden weten je helemaal mee te slepen, zodat je alles om je heen al snel gaat vergeten. Nummers als Parasite, The Puppeteer en het meeslepende War zijn de absolute hoogtepunten van dit album. Ze blijven je bij door de doorklievende gitaarsolo’s die garant staan voor kippenvel op je rug, de beklijvende zang van Mick Moss en de magistrale opbouw.

“Under The Same Sky“ is een pareltje, verplichte kost voor liefhebbers van Antimatter, Anathema, Katatonia en melancholische muziek in het algemeen.

Maarten Goossensen

Koop bij bol.com

Send this to a friend