Summer Breeze Project

Contact

Info
Uitgekomen in: 2014
Land van herkomst: Nederland
Label: Oink Records
Website: www.summerbreezeproject.com
Luisteren kan je hier: http://summerbreezeproject.com/?page_id=8
Tracklist
Signs (5:21)
Pareidolia (5:30)
Garden Of Delight (7:26)
Gert Bruins: zang, gitaar
Jørgen de Jonge: basgitaar, achtergrond zang
Fons Panneman: toetsen, achtergrond zang
Gordon van Pelt: gitaar
Rene Troostheiden: drums, programmering, percussie
Contact (2014)
Hollow (single) (2012)
Unusual Horizons (2011)
Eneregy (2009)

Summer Breeze Project (SBP) werd in 2008 opgericht. In eerste instantie wilden de muzikanten een eenmalig zomers muziekproject afleveren, maar de klik was zo goed dat ze bij elkaar bleven. In 2012 meldden ze zich aan voor het Dutch Exposure Project dat door Freia Records in samenwerking met iO-Pages, Background Magazine en Progwereld werd georganiseerd. De band haalde de laatste ronde en hun track Concrete verscheen op het dubbelalbum. Meer over deze groep kun je lezen in het mini-interview dat we met hen hadden in december 2012.

Op dit minialbum staan drie nieuwe nummers. De band heeft de laatste tijd veel tijd besteed aan het inrichten van een nieuwe studio en dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen, want dit album klinkt erg goed. Met name de akoestische drums komen erg goed uit de verf. Het is net of je bij ze in de ruimte staat. Zanger Gert Bruins heeft een erg prettige zangstem. Hij zingt vrij ingetogen en dat past mooi bij de sfeer van de muziek.

Van de drie nummers springt het langere Garden Of Delight er voor mij in positieve zin bovenuit. Dit komt grotendeels door de sfeervolle toetsen van Fons Panneman in combinatie met het spannende gitaargeluid van Gordon van Pelt. Het doet een beetje aan de muziek van Pink Floyd denken, maar ook de namen van het Nederlandse Us en Silhouette komen bij me op. De opbouw is erg goed en de onderhuidse spanning die opgewekt wordt, weet de band uitstekend vast te houden.

Openingstrack Signs is wat meer poppy. Ook hier moet ik aan het album “A Sorrow In Our Hearts” van Us denken. Een heerlijk midtempo nummer met sfeervol gitaarspel. Ook het gebruik van elektronische drums (afgewisseld met akoestische drums) werkt hier uitstekend. Pareidolia heeft een wat rauwer randje en bijt met pittige gitaarriffs wat meer van zicht af.

Het moge duidelijk zijn dat deze band veel in zijn mars heeft. Dit minialbum is veelbelovend voor de toekomst. Ik ben dan ook benieuwd hoe deze band zich verder zal gaan ontwikkelen.

Maarten Goossensen

Send this to a friend