Supersister

Live In Scheveningen 1972

Info
Uitgekomen in: 2021
Land van herkomst:  Nederland
Label: SOSS Music
Website: www.supersister.nl
Tracklist
Present From Nancy (7:49)
Judy Goes On Holiday (9:17)
Radio (2:21)
Mexico (6:43)
Pudding En Gisteren (23:03)
Wow (11:47)
Memories Are New (3:37)
She Was Naked (3:52)
Ron van Eck: basgitaar
Sacha van Geest: fluit, saxofoon, zang en percussie
Robert Jan Stips: toetsen, zang
Marco Vrolijk: drums
Supersister Projekt 2019 - Retsis Repus (2019)
Memories Are New (Complete Studio Albums Collection) (2018)
Long Live Supersister (2013)
Supersisterious - Live At The Paradiso december 2000 (2001)
Memories Are New (2000)
Spiral Staircase (als: Sweet Okay Supersister) (1974)
Iskander (1973)
Pudding En Gisteren (1972)
To The Highest Bidder (1971)
Present From Nancy (1970)

Het zijn van die affiches waar je van smult: Supersister en Alquin op één avond, en nog wel in het Scheveningse Circustheater. De gelukkige aanwezigen op 1 juli 1972 kunnen erover meepraten. En wonder boven wonder: beide optredens zijn opgenomen door de GTB Studio uit Den Haag. Verscheen bijna het integrale Alquin-optreden in 2013 al op de dubbel-cd “The Marks Sessions”, van het concert van Supersister was alleen Wow bekend als track op die “Superstarshine” verzamel-lp. Totdat oud-Polydor directeur Tom Steenbergen enkele jaren geleden de complete tapes boven water toverde: met “Live In Scheveningen 1972” als klinkend resultaat.

Al jaren was het de ‘holy grail’ voor Supersister-fans: een complete registratie uit de hoogtijdagen van het kwartet. De opnames stammen een paar maanden na het uitbrengen van de derde lp “Pudding En Gisteren”. Dat betekent een zeer uitgebalanceerde setlist, waarop het beste van met name de eerste en de derde plaat is terug te vinden, plus de onvermijdelijke debuutsingle She Was Naked. Dat is na bijna vijf kwartier de afsluiting van een energiek en bij vlagen wild concert.

“Live In Scheveningen 1972” is een momentopname uit de periode waarin de groep op zijn absolute hoogtepunt stond. Juist op het podium was Supersister een attractie van formaat, met de soepele en uitstekend op elkaar ingespeelde ritmetandem Ron van Eck en Marco Vrolijk en de hoofdrolspelers Sacha van Geest (hoor hem fluiten in Mexico!) en Robert Jan Stips. Want toetsen en fluit regeren als solo-instrumenten in lange, uitgesponnen stukken als Present From Nancy, Judy Goes On Holiday en het ruim twintig minuten durende Pudding En Gisteren. En natuurlijk schuwt Supersister de humor niet, getuige Wow en het korte Radio.

Voldoet deze cd aan de verwachtingen? Ja, ruimschoots. Een groot compliment voor Stips en diens rechterhand Aad Link die van deze droom werkelijkheid maakten. Ook het hoesje is mooi vormgegeven en bevat een informatieve tekst over de totstandkoming van deze speciale release. En tegelijkertijd is er ook een tweede boek over de groep van biograaf Fred Baggen verschenen, ditmaal gevuld met foto’s, concertdata en de discografie, in chronologisch omgekeerde volgorde. Typisch Supersister: een groep die het allemaal nét iets anders deed dan tijdgenoten.

Bestel het album via de site van Supersister.

Send this to a friend