Tabor, Ty

Safety

Info
Uitgekomen in: 2002
Label: Insideout
Website: www.tytabor.net
MySpace: www.myspace.com/tytabor
Tracklist
Tulip (Your Eyes) (5:10)
Better To Be On Hold (4:31)
Missing Love (4:23)
Funeral (2:51)
Room For Me (4:41)
Safety (4:24)
True Love (4:33)
Now I Am (4:03)
Anger (4:16)
I Don't Mind (6:50)
Ty Tabor - zang, gitaar, basgitaar
Jerry Gaskill - drums
Wally Farkus: gitaar
Christian Nesmith - basgitaar
Rock Garden (2006)
Safety (2002)
Moonflower Lane (1998)

 Ty Tabor is zanger en gitarist van de Amerikaanse hardrockformatie King’s X. Deze band timmert al sinds het debuutalbum “Out Of The Silent Planet” uit 1988 met wisselend succes aan de weg. Zonder uitzondering zijn de groepsalbums van King’s X van prima kwaliteit. Dit komt door hun uitstekende eigenschap om nummers met een kop en een staart te schrijven en dit te combineren met fraaie melodieën en muzikaal vakmanschap.

Naast de reguliere studioalbums met King’s X zijn de drie heren ook bijzonder actief met andere projecten (o.a. Platypus, The Jelly Jam en Supershine). Nu ligt dan het tweede solo album van Ty Tabor in de cd-speler. Dit nieuwe album wijkt niet veel af van zijn vorige product “Moonflower Lane”. Tulip, Room For Me en Anger kennen een lekkere mid-tempo melodie en liggen goed in het gehoor. De muziek is over het algemeen luchtiger en poppier dan op de King’s X-albums. Better To Be On Hold en Safety zijn hiervan de duidelijkste voorbeelden en roepen zelfs vage sixties-herinneringen op (Beatles / Byrds). De King’s X-referenties zijn hoorbaar in het groovende Funeral en het wat minder gepolijste Now I Am.

Missing Love is een semi-ballad met mooi gitaarspel, True Love is een klein pareltje op zich met licht vervormde zang en een fraaie melodie terwijl het lange afsluitende I Don’t Mind meer in de richting neigt van zijn improvisatieprojecten The Jelly Jam en/of Platypus. Veel gitaarriffs en behoorlijk wat zwevende psychedelica. Kortom een prettige cd voor de liefhebbers van King’s X en voor de fijnproevers onder ons.

Send this to a friend