Tears Of Anger

In The Shadows

Info
Uitgekomen in: 2006
Land van herkomst: Zweden
Label: Lion Music
Website: http://www.tearsofanger.com/
Tracklist
In The Shadows (3:53)
Spirit Running Free (3:47)
Tears In My Eyes (3:37)
I Hate You (3:45)
Sell My Soul (4:39)
Live These Dreams (3:35)
Scene Of The Crime (4:26)
Light Up My Fuse (4:08)
How Will I Live (3:42)
Full Of Lies (2:58)
Close To The Fire (4:55)
I'm Coming Home (3:26)
Benny Jansson: gitaren
Björn Jansson: zang
Met medewerking van:
Daniel Flores: drums
Johan Niemann: basgitaar
In The Shadows (2006)
Still Alive (2004)

Liefhebbers van lange uitgesponnen nummers opgelet! Als u wilt afkicken, veranderen van spijs of gewoon wilt luisteren naar progressieve rock / metal die tot uiting komt in korte puntige nummers, dan is “In The Shadows” het juiste album voor u. De twaalf nummers op dit album klokken gezamenlijk iets meer dan drie kwartier. In die 45 minuten gebeurt echter meer dan voldoende.

Om te beginnen is daar zanger Björn Jansson, een iets ruigere uitvoering van Gary Hughes (Ten). Ook broer Benny weet wel raad met de snaren van zijn gitaar. De gelegenheidsritmetandem Flores en Niemann legt een solide basis neer, waarbij vooral Flores zeer gevarieerd drumwerk ten uitvoer brengt.

Het grote voordeel van deze korte nummers is vooral de pakkendheid. Opener In The Shadows en opvolger Spirit Runing Free kenmerken zich bijvoorbeeld door zeer aansprekende refreinen en lekker in het gehoor liggende melodieën. In Tears In My Eyes horen we een ruiger zingende Björn, terwijl hier op subtiele wijze de toetsen geïntegreerd zijn.

De band weet ook de tegenstelling in de nummers optimaal uit te buiten, zodat verveling geen kans krijgt. Zo wordt het met gotische invloeden besprenkelde I Hate You opgevolgd door het balladeske Sell My Soul, waarin Benny zijn gitaar werkelijk laat fluiten.

Toch is niet alles goud wat er blinkt. Zo is Scene Of The Crime een weinig tot de verbeelding sprekend nummer met een obligaat refrein. Gelukkig wordt dat weer rechtgetrokken door het vlotte Light Up My Fuse. Je moet zo nu en dan goed luisteren, maar de ondersteunende toetsenpartijen zijn zeker de moeite waard. Behalve het creëren van een sfeertje, worden ze ook ingezet voor intrigerende thema’s. Vreemd is echter dat nergens over een toetsenist wordt gerept.

Het kortste nummer, Full Of Lies, is een uiterst vlot nummer met voortrazende basdrums en een flitsende gitaarsolo. De gitaarsolo’s zijn evenwel een ander klein puntje van kritiek. Benny Jansson is, zoals meerdere hedendaagse gitaristen, behept met het idee dat de hoeveelheid noten de klasse van een solo bepaalt. Dit betekent echter dat hij ook in langzamere nummers, zoals Close To The Fire, een snelle solo speelt…

Tears Of Anger levert met dit tweede album, “In The Shadows” een voortreffelijk en gevarieerd album af dat tot de betere Lion Music uitgaven gerekend mag worden.

Rob van Oosten

Koop bij bol.com

Send this to a friend