Fields, The

Conspiring Truth

Info
Uitgekomen in: 2017
Land van herkomst: Nederland
Label: Eigen Beheer
Website (weblink): https://soundcloud.com/thefields-25268960
Luisteren kan je hier: https://www.youtube.com/watch?v=BG3zns6RCKM
Website artiest: http://thefieldsband.com/
Tracklist
Conspiring Truth (6:38)
Inglorious (6:09)
Road To Ruin (7:09)
Tom Adams: gitaar, basgitaar
Martijn van der Velden: zang

Met medewerking van:
Michiel Oskam: gitaarsolo’s
Yuma van Eekelen: drums
Conspiring Truth (EP-2017)

The Fields is een nieuwe progressieve rockband uit Tilburg, opgericht in 2016. Gitarist/componist Tom Adams besloot in 2015 om zijn technisch gedreven metal band te verruilen voor een meer dromerige, melancholische en progressieve muziekstijl. Als hij in 2016 dan zanger Martijn van der Velden ontmoet is The Fields een feit. In de periode juni t/m augustus 2016 is samen met Yuma van Eekelen en Michiel Oskam een drietal nummers opgenomen. Van Eekelen neemt niet alleen de productie, mixing en mastering voor zijn rekening, maar ook de drums. En Oskam speelt op de nummers een aantal gitaarsolo’s. In januari 2017 verschijnt dan via verschillende online media hun ep “Conspiring Truth”.

De gitaar van Adams opent het album met het titelnummer Conspiring Truth. Het is dan ook meteen duidelijk dat de gitaar een hoofdrol speelt bij de muziek van The Fields. Vervolgens is het de beurt aan Martijn van der Velden die glashelder zijn maatschappij kritische teksten zingt. Een soort progressieve singer-songwriter, met overigens stevige uitbarstingen en een mooie gitaarsolo halverwege het nummer. Het volgende nummer, Inglorious, kent een vergelijkbaar recept, maar met een langzamer tempo en ruigere beat. Dramatischer en met een eigen kijk op de huidige situatie in de wereld: “The odds are against us. Imprisoned minds once free. Where democracy is dying. Cowardice will be”.

Het slotnummer, Road To Ruin, sluit op een rustige wijze deze ep af. Dit nummer start met rustgevende natuurgeluiden. De zang van van der Velden draagt grotendeels dit nummer, daarbij subtiel ondersteund door Adam’s gitaar. Na ruim vier minuten krijgen we een enerverende gitaarsolo van Michiel Oskam, waarna het tempo ietwat wordt opgeschroefd om tenslotte in een gitaar fade-out te eindigen.

Met dit eerste digitale product, “Conspiring Truth”, krijgen we een mooie introductie in de dromerige, melancholische en maatschappij kritische wereld van het duo Adams en van der Velden. Op een eigen wijze worden mooie liedjes uitgesponnen en gedreven gebracht. De gehele ep is gratis te beluisteren via hun soundcloud link, maar ook beschikbaar via verschillende digitale kanalen waaronder iTunes, Facebook en hun YouTube kanaal.

Mario van Os

Send this to a friend