Gerald Peter Project, The

Incremental Changes pt 1

Info
Uitgekomen in: 2017
Land van herkomst: Oostenrijk
Label: eigen beheer
Website: http://www.geraldpetermusic.com/
Youtube kanaal: https://www.youtube.com/user/excitoner
Tracklist
1st Movement – Collapse (5:28)
2nd Movement - New Perspectives (3:59)
3rd Movement - Escaping the Labyrinth (3:01)
4th Movement - Unique Moments (2:55)
5th Movement - Jump and Run (2:56)
6th Movement – Evolve (4:03)
Gerald Peter: toetsen, Seaboard, composities, arrangementen en productie

Met medewerking van:
Aaron Thier: drums
Incremental Changes, Pt.1 (2017)

Gerald Peter – geboren in Wenen, Oostenrijk in 1986 – is een gepassioneerd toetsenbord- en voornamelijk Seaboard speler. Als voormalig ROLI Seaboard specialist heeft hij veel kennis en ervaring op dit toetseninstrument. De Seaboard is een op een piano gebaseerd toetsenbord, waardoor het bespeeld kan worden als een piano, maar wel de technische effecten van een keyboard bevat. Peter weet met dit instrument eigen klassieke composities op een hedendaagse wijze vorm te geven.

Het muziekstuk “Incremental Changes” is opgebouwd uit zes movements. Relatief korte stukken van drie tot vijf minuten die tezamen iets meer dan 22 minuten beslaan. Cinematic Prog – zo definieert Peter zijn stijl – is een mix van klassieke symfonieën, progressieve rock, filmische muziek, jazz en pop. Op het album komen geen gitaren of andere instrumenten voor, alleen Peter met zijn keyboards en futuristische Seaboard instrument, subtiel ondersteund door drums.

Gerald Peter kennen we ook van zijn voorgaande projecten/bands Inspirational Corner en Circle Of Illusion, waarmee hij de albums “Chameleon Lab Explosion” resp. “Jeremias – Foreshadow Of Forgotten Realms” heeft opgenomen. Aaron Thier – de drummer die Gerald Peter ondersteunt op dit album – kennen we ook nog uit laatstgenoemde band. Ook deze muziekstukken hebben een vergelijkbare eigenwijze eclectische stijl, waarbij verschillende muziekstijlen worden samengebracht.

Bekende toetsenisten – waaronder Jordan Rudess van Dream Theater – roemen de stijl en techniek van Gerard Peter. Het betreffende muziekstuk zal dan ook in smaak vallen bij de liefhebbers van keyboards en klassiek georiënteerde progressieve rock. Deze ep zal overigens niet in fysieke vorm worden uitgebracht, maar enkel via de bekende digitale sites. Daarnaast zal het album – compleet met door Gerard Peter gevisualiseerde video’s – worden verspreid via zijn Youtube kanaal. Zeker even bekijken en beluisteren!

Mario van Os

Send this to a friend