Long Escape, The

The Warning Signal

Info
Uitgekomen in 2015
Land van herkomst: Frankrijk
Website: http://www.thelongescape.com/
Luistermogelijkheid: https://thelongescape.bandcamp.com/
Tracklist
The Noise (0:58)
Seas of Wasted Men (3:28)
Awakened Ones (4:16)
Million Screens (3:49)
Digital Misery (4:54)
Carnival of Deadly Sins (5:24)
Crashdown (3:57)
The Search (3:14)
Homo Weirdiculus (3:47)
Slave (4:05)
World Going Down (4:07)
The Last Crying Man (5:09)
Kimo: zang, gitaar
Marius: gitaar, zang
Nicolas: basgitaar
Tom: drums, samplers
The Warning Signal (2015)
The Triptych (2011)

The Long Escape is een relatief nieuwe Franse band, die in 2009 in Parijs is opgericht. In 2011 hebben ze hun eerste album “The Triptych” uitgebracht en nu vier jaar later komt deze viermansformatie met het tweede album “The Warning Signal”. De stijl die deze heren brengen is erg moeilijk te omschrijven, maar hangt ergens tussen Amerikaans georiënteerde heavy metal, prog metal en djent. Onsamenhangende muziekstukken met plotselinge wendingen, sterke gitaarpartijen met zware riffs afgewisseld met rustige intermezzo’s, opzwepende en bijna grunt achtige zang.

Het instrumentale The Noise opent het album met een industrieel geluid en loopt vloeiend over in Seas Of Wasted Men. De combinatie van djentachtige distorted gitaarsolo’s, de soms loodzware basgeluiden, de agressieve zang afgewisseld met cleane en meerstemmige vocalen is het visitekaartje van deze Parijse band. Polymetrische passages met zware gitaarriffs zoals bij Meshuggah en Textures, aritmische passages als bij Animals As Leaders worden eenvoudig afgewisseld met het experimentele en donkere van alternatieve progmetal bands als Tool en Katatonia.

Crashdown – met stevige gruntpassages – is nog meer uptempo en ligt hier en daar dicht bij de death metal bands zoals Children Of Bodom, maar kent ook een kentering naar de meer populaire Amerikaanse rock. Slave is hiervan ook een goed voorbeeld.

The Long Escape heeft met “The Warning Signal” een album neergezet dat erg moeilijk in een kader te plaatsen is. De vraag of dit op een progressieve website besproken hoort te worden, kan ik niet direct beantwoorden. Maar deze vraag kan ook bij een heavy metal of algemene pop site gesteld worden. Mensen die bovengenoemde referenties weten te waarderen en houden van sterke afwisseling in akkoorden, tempo en ritmes moeten deze band maar eens proberen.

Mario van Os

Send this to a friend