Tirill

Said The Sun To The Moon

Info
Uitgekomen in: 2019
Land van herkomst: Noorwegen
Label: Fairymusic
Website: https://tirill.no/
Tracklist
Autumn (1:12)
Clothes of Sand (3:07)
Under the Harvest Moon (2:13)
Winter (1:57)
Under the Small Fire of Winter (2:25)
To the Realms of the Spirit (3:16)
Spring (1:15)
Shapes of a Dream (4:04)
Said the Sun to the Moon (3:08)
Summer (1:33)
Beneath the Midnight Sun (4:15)
Iridescent Horizon (4:32)
Tirill Mohn: zang, akoestische gitaar
Met medewerking van:
Marte Bjørkmann: zang
Sigrun Eng: cello
Dagfinn Hobæk: zang op Beneath the Midnight Sun
Aslaug Marie Holgersen: double bass
Bjarne Magnus Jensen: viool
Julie Kleive: zang
Gjermund Kolltveit: kanklės, Hardangerviool, viool, lier
Uno Alexander Vesje: harp
Nils Einar Vinjor: gitaar
Said The Sun To The Moon (2019)
Um Himinjǫður (2013)
Nine And Fifty Swans (2011)
A Dance With The Shadows (2003)

Tirill Mohn is een Noorse zangeres en multi-instrumentaliste (1975). Je zou haar kunnen kennen van het White Willow album “Ignis Fatuus” uit 1995 waarop ze viool en akoestische gitaar speelt. In 2011 richtte ze haar eigen label Fairymusic op. Dit is haar vierde soloalbum.

Tirill Mohn maakt voornamelijk folkmuziek met Keltische, Ambient en hier en daar wat symfonische invloeden. Liefhebbers van Eden’s Bridge en Iona zal het zeker aanspreken. Dit album is geïnspireerd door de (verandering van de) seizoenen. Een ode aan de schoonheid van de natuur met al zijn fases en veranderingen. Het album start bij de het begin van de herfst en eindigt bij de late zomer.

Het hele album is ingespeeld door akoestische snaarinstrumenten. Hier geen beukende drums en slepende gitaarsolo’s, maar cello, viool en meer exotische snaarinstrumenten. Zij vormen een ingetogen rode loper voor de fluwelen zangstem van Tirill Mohn. Haar stem is helder en sierlijk en haar Engels is accentloos. Ik voel me direct betoverd door haar prachtige zang.

De liedjes zijn vrij kort maar vertellen wel heel mooi een eigen verhaal. Als je je over kunt geven aan de muziek word je steeds een stukje verder betoverd en kom je voor je gevoel in een totaal andere wereld. De muziek past echt bij de seizoenen. De zomerse nummers hebben iets looms, waar de lentenummers iets frivools hebben en de winter is juist weer meer ingetogen.

De echte prog die-hard zal wellicht niets kunnen met dit album, maar als je open staat voor prachtige folkmuziek die je even meevoert en alles doet vergeten, dan heb je met dit album een klein pareltje in handen.
Send this to a friend