Towersound

Towersound

Info
Uitgekomen in: 2005
Label: Brennus
Website: http://english.towersound.net/
Tracklist
Prelude To The Tale Of... (2:09)
Towersound (6:21)
Devils Of The Night (4:24)
Shine Over Me (5:59)
Hell's On The · Speedway (4:14)
Bring Your Life To Light (4:39)
My Wild Rose (4:44)
It's A Good Day To Die (4:24)
Final March, Last War (12:10)
Enchanted Alloy (6:55)
Doomed At Dawn (4:44)
Florian 'Flo' Lecomte: drums
Jean-Christophe 'Jon' Lecomte: zang
Laurent 'Lonn' Lecomte: gitaar
Towersound (2005)

Goedenavond, dames en heren.

Van harte welkom bij de nieuwe TELEAC-cursus Engels voor Franstaligen! Geen idee of een dergelijk instituut ook in Frankrijk bestaat, anders zou het wellicht zinvol zijn om dit terstond op te richten. De eerste potentiële cursist heeft zich inmiddels al gemeld. Hij luistert naar de naam Jon. Hij noemt zichzelf zanger, daar kun je echter over redetwisten en doet in die hoedanigheid verwoede pogingen om Engelstalige teksten te produceren. Zijn bedoelingen zijn goed, alleen de uitvoering laat veel te wensen over.

Jon ‘zingt’ in de Franse melodieuze metalband Towersound, die in 2000 door hem in het leven werd geroepen. De groep bestaat verder uit gitarist Lonn (22) en drummer Flo (16). Zij zijn de jongere broertjes van Jon (26). We hebben hier dus te maken met een kleinschalige Franse variant op The Kelly Family. Patriarch Jon schrijft alle composities, zowel de muziek als de teksten. En eerlijk gezegd heeft hij weinig Franse kaas gegeten van deze nobele metiers.

De nummers op “Towersound” klinken vreselijk gedateerd. Het is alsof de tijd twintig jaar heeft stilgestaan in huize Lecomte. Standaard gitaarriffs, zwakke zang en voorspelbare liedjes bevolken dit album. Het is niet veel meer dan uitgekauwde heavy metal, met af en toe een verdwaalde progressieve passage. Het meest interessant is nog het instrumentale Enchanted Alloy. Niet alleen omdat de rauwe strot van Jon de boel niet verziekt, maar ook omdat gitarist Lonn hier aardige dingen laat horen. Deze jongen geeft trouwens met grote regelmaat blijk van aanwezige talenten. Zijn solo’s mogen er best zijn. Drummer Flo krijgt vooralsnog het voordeel van de twijfel, gezien zijn jeugdige leeftijd. Zanger Jon kan beter een andere hobby gaan zoeken.

Wat moet je verder nog over Towersound zeggen? Niks eigenlijk, dus dan doen we dan ook maar niet!

Joost Boley

Koop bij bol.com

Send this to a friend