Trio

Subway

Info
Uitgekomen in: 2010
Land van herkomst: Zweden
Label: eigen beheer
Website: www.therhythmisodd.com
MySpace: www.myspace.com/triogroup
Tracklist
Subway (13:32)Subway (13:32)
Björn Egelius: basgitaar
Leif Fredriksson: drums
Tobbe Johansson: gitaar
Subway (single) 2010
From Nowhere To Eternity (ep) (2008)

Trio is op het eerste gezicht een nogal lullige naam voor een progband. In dit geval is Trio de afkorting van The Rythm Is Odd, ritme is vreemd. Dit in 2006 opgerichte Zweedse powertrio stoorde zich in bepaalde mate aan de overvloed van overeenkomende beats in jazz, klassieke muziek, pop en rock.

Dit was dan ook de voornaamste drijfveer om dat zelf eens anders te gaan doen. Bracht men in 2008 nog een ep uit die geheel aan onze aandacht is ontsnapt, met hun dertien minuten durende single Subway heeft men onze aandacht – en in het bijzonder die van ondergetekende – wel weten te trekken.

Op dit wervelende nummer gaat men volledig loos in een dampende psychedelisch aandoende jam van veelal vervormd gitaarwerk, vette (slappend gespeelde) basgitaar en – hoe kan het ook anders – drumpatronen in afwijkende maatsoorten. Liefhebbers van gitaarrock met licht psychedelische invloeden, maar ook fans van pakweg Rush en King Crimson moeten zich de kleine moeite getroosten een verkorte versie van dit nummer te gaan beluisteren op de MySpace website van dit trio. Maar beter is nog dit kleinood op een legale downloadsite voor een prikkie aan te schaffen. Overigens is het Nederlandse tintje aan deze single gegeven door Paul Berkholst met het van zijn hand afkomstige kleurige hoesontwerp.

Hans Ravensbergen

Send this to a friend