Voices From The Fuselage

Odyssey, The Destroyer Of Worlds

Info
Uitgekomen in: 2016
Land van herkomst:  Verenigd Koninkrijk
Label: White Star Records
Website:  https://voicesfromthefuselage.bandcamp.com/
Tracklist
Ortus (3:42)
Inner Child (5:49)
Fenestra (4:59)
Meteorites (7:46)
Anew (6:11)
Epicinium (3:45)
A Principle God (6:37)
Devil's Advocate (6:56)
Astral Existence (4:36)
Departure (7:30)
Ashe Austin O'Hara: zang
Dale Gorham: basgitaar
Mitch Ramsay: gitaar
Josh Galloway: gitaar
Scott Lockhart: drums
Odyssey, The Destroyer Of Worlds (2016)

Dankzij websites als Bandcamp kan nu iedereen zijn muziek het wereldwijde net op slingeren. Heel vaak zit daar enorme meuk tussen, maar ook ware parels die het verdienen ontdekt te worden. Zo was daar enige tijd geleden het Amerikaanse Built For The Future dat op Bandcamp het album “Chasing Light” uitbracht en die binnen no time door hun voorraadje fysieke albums heen waren. Ook Voices From The Fuselage (stemmen vanuit de romp) bracht hun debuutalbum uit op Bandcamp. Gelukkig werd de band opgemerkt door Chris Hillman en John Mitchell (Arena, Frost, Lonely Robot) die net hun nieuwe platenlabel White Star Records hadden opgericht. Ze hebben het album opnieuw uitgebracht en maken met deze release direct een vliegende start.

Je moet lang zoeken voordat je hebt achterhaald wie de muzikanten van deze band zijn (het staat vreemd genoeg niet op hun site en niet in het boekje van de cd), maar dan doet de naam Ashe Austin O’Hara een belletje rinkelen. Hij was als zanger verbonden aan Tesseract en was te horen op hun album “Altered State” uit 2013. De rest van de namen zijn mij onbekend, maar dat deze jonge gasten talent hebben, dat staat vast.

Dit vijftal maakt een gave mix van progmetal en symfo met sterke melodieën en zanglijnen. Met twee gitaristen in de gelederen gaat het er bij vlagen lekker heftig aan toe, maar nergens wordt de melodie uit het oog verloren. De muziek doet sterk denken aan die van Karnivool en Abigail’s Ghost. Inner Child is een goed voorbeeld van wat je kunt verwachten. Sterke zang, lekkere gitaarriffs, inventief drumspel, een pakkende melodie en gave tempowisselingen. Het is lastig te geloven dat dit een debuutalbum is. Je zou denken dat deze jongens al jaren samenspelen.

Elk nummer heeft een eigen smoel en er is ruim voldoende variatie zodat de muziek nergens op elkaar lijkt en er ruim voldoende variatie is. Toch is de eerste helft van het album het meest interessant. Zo tegen het einde zakt de boel een beetje in. Voices From The Fuselage is een band die zomaar eens een klassieker van jewelste zou kunnen voortbrengen. Dat is dit album nog niet, maar de potentie druipt eraf. Heel erg benieuwd hoe deze jongens zich verder gaan ontwikkelen. Een glorieuze toekomst ligt in het verschiet.

Maarten Goossensen

Send this to a friend