Onlangs kwam het album “A Boat On the Sea” van het Noorste kwartet Moron Police uit. Dit album liet een verpletterende indruk achter bij het progwereld-team. Hoogste tijd om deze band even aan de lezers voor te stellen.

Aan het woord is Sondre Skollevoll.


Jullie brachten pas het nieuwe album “A Boat On The Sea” uit. Vertel er eens kort wat over. Wat is het thema en hoe kwam de plaat tot stand?

“A Boat On The Sea” is een levendig en vrolijk album met contrasterende teksten over oorlog, religie en sciencefiction. Het hele album is tot het randje gevuld met melodieën die je idealiter binnen no time aan het meezingen en dansen moeten krijgen. Het maken van het album heeft een hele tijd geduurd, maar het was het wachten waard en we zijn zeer tevreden over het resultaat.

Misschien kennen sommige lezers jullie nog niet. Vertel eens kort over het ontstaan van de band.

We komen oorspronkelijk uit een heel klein stadje aan de zuidkust van Noorwegen, genaamd Farsund. Eigenlijk komt de drummer uit het stadje Lyngdal, iets meer naar het oosten. Maar daar praten wij niet over. Het is een plek waar je niet wil zijn.

Wat zouden jullie zeggen dat jullie invloeden zijn, of waar luisteren jullie zelf graag naar?

Dat vind ik moeilijk te zeggen. De songs vallen zo uit de lucht, terwijl er zeker bepaalde invloeden zijn: Hiroki Kikuta, Nobuo Uematsu en David Wise (componisten voor video-games), maar ook Rush. Ik vind van mezelf dat ik naar een breed scala van muzieksoorten luister, dus dat kan ook van invloed zijn. De laatste tijd luister ik veel naar Sheena Ringo (Japanse singer/songwriter), Vennart, Twilight Force (Zweedse symfonische metal), Secret Chiefs 3 (avant-garde) en Alamaailman Vasarat (Finse avant-garde).

Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?

We hebben geen concrete plannen, behalve nieuwe muziek maken voor het volgende album. Hopelijk gaat het deze keer geen vijf jaar duren.

Hebben jullie nog een boodschap voor de Progwereld-lezer of iets leuks wat jullie willen delen?

Ik kijk heel graag naar jullie Eredivisie, wanneer ik kan. Ik weet dat prog en voetbal niet elkaars grootste vrienden zijn, maar toch. Mijn vriendin vindt het zeer grappig wanneer ik Donny Van De Beek’s naam probeer uit te spreken. Daarnaast hoop ik dat jullie zullen genieten van het album en het zullen aanbevelen bij jullie vrienden. Mond tot mond reclame werkt nog altijd het beste.