Big Big Train, de Britse top progband, kondigt vijftien extra shows aan in Nederland, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Deze zullen in augustus en september 2023 plaatsvinden. Na het memorabele optreden vorig jaar is wederom gekozen voor progtempel De Boerderij in Zoetermeer als locatie voor het enige concert in Nederland. De tour opent daar op 26 augustus.

Deze extra data maken deel uit van de The Journey Continues tour en zijn een aanvulling op het eerder aangekondigde optreden van de band op het 2 Days + 1 Festival in Italië op 2 september 2023. Bij deze optredens zal de band het nieuwe “Ingenious Devices” album promoten dat op 30 juni 2023 wordt uitgebracht.

Voor deze shows zal Big Big Train bestaan uit zanger Alberto Bravin, drummer Nick D’Virgilio, gitarist/toetsenist Rikard Sjöblom, bassist Gregory Spawton, violiste Clare Lindley, toetsenist Oskar Holldorff en gitariste Maria Barbieri. Barbieri vervangt Dave Foster, die in september al verplichtingen heeft met de Steve Rothery Band. Het koperensemble onder leiding van trombonist Dave Desmond zal bij alle shows aanwezig zijn.
https://www.bigbigtrain.com/