Big Big Train-frontman en multi-instrumentalist David Longdon is zaterdag 20 november overleden, zo heeft de band bevestigd.

In een verklaring bevestigd de band het verdrietige nieuws: “Big Big Train is buitengewoon bedroefd het overlijden van David Longdon vanmiddag te moeten melden. David is in het ziekenhuis in Nottingham aan zijn letsel als gevolg van een ongeluk op 56-jarige leeftijd overleden. Hij laat twee dochters Amelia en Eloise, zijn moeder Vera en zijn partner Sarah Ewing achter”.

David kwam in 2009 bij Big Big Train en maakte meteen een grote indruk met het album “The Underfall Yard” van dat jaar. Hij nam vervolgens nog acht studioalbums op met de band, waaronder het aanstaande “Welcome To The Planet”, en trad op als frontman van de band voor een reeks veelgeprezen concerten vanaf 2015. Daarnaast bracht hij vorig jaar een album uit met wijlen Judy Dyble onder de naam Dyble Longdon. De dag voor zijn ongeluk zat hij nog in de studio aan een nieuw soloalbum te werken.

Het “Welcome To The Planet” album van de band staat gepland voor een release op 28 januari 2022. Een verdere verklaring over de concerten en andere activiteiten van de band in 2022 zal te zijner tijd volgen.