Canadese progsensatie Devin Townsend heeft aangekondigd dat er een nieuw album gepland staat voor de lente van 2022. Samen met GGGarth Richardson werkt Townsed in The Farm Studios aan “Lightwork”, de opvolger van het in 2019 verschenen “Empath“.

Vorig jaar wist Townsend al te vertellen bezig te zijn met een album dat klinkt als een “vreemde, buitenaards bruisende, zonnige lading eigenaardigheid”.

“I denk dat ik onverwachts een album schrijf, dat “Lightwork” gaat heten. Het wordt abstract en een ware stroom van bewustzijn. Het is nog te ver weg om echt iets te zijn, maar het weet zich toch al vastberaden te vormen. Toch is het vreemd, omdat iedere plaat een afspiegeling is van de tijd waarin het ontsprong… En we leven nu eenmaal een vreemde tijd.

Het wordt bizar, abstract, vol kronkels en vreemd. Als ik het probeer te beteugelen en gedisciplineerder zou schrijven, dan wordt het een stompzinnige herhalingsoefening van iets dat ik al gemaakt heb en waar ik op uitgekeken raak. Vandaar dat ik dit album maar volg waar het wil gaan”, aldus Devin Townsend over het album en het proces.

Naast het album heeft Townsend ook een Europese “Lightwork” tour aangekondigd voor 2022. Vooralsnog is er geen concert in Nederland gepland.