“After the Storm” is de langverwachte eerste solo-single van Dianne van Giersbergen (ex-Xandria; frontvrouw van Ex Libris), uitgebracht onder haar eigen naam DIANNE. Geproduceerd en mede geschreven door producer Joost van den Broek (Powerwolf, Epica, Ayreon) als toetsenist. Ook de overige muzikanten zijn veteranen: Isaac Delahaye (Epica) op gitaar, Johan van Stratum (Blind Guardian, Stream of Passion) als bassist, en Koen Herfst (Van den Berg, Armin van Buuren) op drums. After The Storm is symphonic epic metal, power metal en het wordt overgoten met Dianne’s karakteristieke, dramatische operastem.

‘After the Storm’ is uitgebracht op 14 februari 2023 – Valentijnsdag.
DIANNE: “Ik heb deze datum heel bewust gekozen om te benadrukken dat de cirkel rond is met de laatste single die ik in 2017 uitbracht met Xandria: ‘Queen of Hearts Reborn’. DIANNE’s debuutsingle gaat over voor jezelf opkomen en je positie als pion in andermans oorlog opgeven. De teksten zijn autobiografisch en bespreken mijn emotionele achtbaan van woede, verraad en berouw, maar ook mijn vooruitziende blik van een nieuwe dageraad en het doel om er sterker uit te komen. Een oprecht verhaal, vastgelegd in een filmische video. Deze is gemaakt door de Nederlandse symfonische gothic rockband Blackbriar, die de release van de single zal begeleiden.

Op 13 september 2022, exact vijf jaar na haar vertrek bij Xandria, kondigde DIANNE haar terugkeer in de symfonische metal aan via haar eigen solo album “Soulward Bound”, met After The Storm als eerste single. De albumtitel belichaamt de gedrevenheid en toewijding die haar reis leiden om zichzelf terug te vinden. Om het album haar reis te laten weerspiegelen wordt “Soulward Bound” op een nieuwe en onconventionele manier uitgebracht: verspreid over vijf jaar, met twee singles per jaar.

Dianne van Giersbergen (1985) is een Nederlandse dramatische sopraan, vooral bekend als voormalig frontvrouw van de Duitse symfonische metalband Xandria waarmee ze de wereld rond toerde en twee albums en een EP uitbracht via Napalm Records. Het gaat om respectievelijk “Sacrificium” (2014), “Fire & Ashes” (2015) en “Theater of Dimensions” (2017). Momenteel is Van Giersbergen frontvrouw van progressieve metalband Ex Libris, die ze oprichtte in 2004 en die tot nu toe drie albums heeft uitgebracht: “Amygdala” (2008), “Medea” (2014) en het meest recente, derde album “ANN” in 2019.

Van Giersbergen deelde daarnaast het podium met Ayreon tijdens diens ‘Into The Electric Castle’ shows (2019) en is tevens te horen op Powerwolf’s “The Sacrament Of Sin” (2018), Ayreon’s “Transitus” (2020) en Amorphis’ “Halo” (2022).

Van Giersbergen kreeg haar eerste zangles op vierjarige leeftijd en begon in 2005 haar bachelor Klassieke Muziek & Opera aan het ArtEZ Conservatorium. Ze studeerde in 2009 (bachelor) en in 2012 (master), beide cum laude, af.

Website: https://diannevangiersbergen.com/